Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Özgür Efendiyi De Özgürlestirecegiz'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Özgür Efendiyi De Özgürlestirecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Özgür efendinin genel baskanlik macerasi daha baslamadan vesayet gölgesi altinda bitmeye yüz tuttu. Insallah 31 Mart seçimlerinde sadece sehirlerimizi gerçek belediyecilikle bulusturmakla kalmayacagiz. Bu seçimlerde elde edecegimiz zaferle ayni zamanda Özgür efendiyi de özgürlestirecegiz" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti’nin 26 ildeki Belediye Baskan Adayini açikladi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanitim toplantisinda konusan Erdogan, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarinda hayatini kaybedenlere rahmet dileyen Erdogan, “Daha fazla kan dökerek, can alarak, daha fazla çocuk öldürerek abat olacaklarini zannedenler er ya da geç ilahi adalet ile yüzleseceklerdir. Biz de bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi diger tüm ülkelerle beraber zalimlerden hukuk önünde hesap sorulmasi için gereken her türlü çabayi gösterecegiz. Içimizdeki Israil muhipleri rahatsiz olsa da birileri istiyor diye biz kardeslerimize, mazlum ve magdurlara sirtimizi asla dönmeyecegiz. Dün nasil Bosna’daki kardeslerimizin yaninda yer aldiysak, Kafkasya’daki kardeslerimizin mücadelesine destek verdiysek, bugün de Suriye ile Irak ile Kudüs ile ne isiniz var diyenlere aldirmadan tüm imkanlarimizla Filistinli kardeslerimizin yaninda dimdik duracagiz. Yeni yila Galata Köprüsü’nde sehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, Israil’e lanet yürüyüsü ile karsilayan, Gazzeli masumlarin sesi olan 250 bin kardesime cani gönülden tesekkür ediyorum. Rabim bu zor zamanlarda insani degerleri, adaleti ve barisi savunan herkesten razi olsun” ifadelerini kullandi.

"Tüm zorluklara, vesayet güçlerinin tüm engellemelerine ragmen hamdolsun belediyecilikte adeta bir destan yazdik"

AK Parti’nin Türkiye’de istisare kültürünün uygulandigi tek siyasi parti oldugunu vurgulayan Erdogan, “Adaylarimizin her birini kapsamli istisareler, arastirmalar sonunda belirledik. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatimiz yeni degildir. Artik 30 yili bulan sanli bir geçmisten gelen birikim ve donanima sahibiz. Gerçekten de 1994 yilindan itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini hayata geçirmis bir kadroyuz. Biz milletimize rüstümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Tüm zorluklara, vesayet güçlerinin tüm engellemelerine ragmen hamdolsun belediyecilikte adeta bir destan yazdik. 94 ruhu denilen belediyecilik anlayisiyla Türkiye’de yepyeni bir çigir açtik. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Bu basarilarda aldigimiz ilhamla ülke yönetimine talip olduk. Çöpten çukurdan çamurdan Istanbul’umuzu nasil temizlediysek simdi de tüm Türkiye’de 30 büyüksehir ve onun yaninda 51 il belediyeleri ile de bu temizlik için yola çiktik. Partimizin kurulusundan sadece 15 ay sonra girdigimiz 2002 seçimlerinde hamdolsun iktidara geldik. Her ani eser ve hizmet siyaseti ile dolu dolu geçen 21 yili askin süredir iktidarimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Mayis ayinda yapilan Cumhurbaskanligi seçimini kazanarak milletimizden 5 yil daha yetki aldik” seklinde konustu.



"Hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaslarimiza ‘mecbur degilsin, sehrin seninle degissin’ diyoruz"

AK Parti merkezi yönetimdeki basarilarini belediyecilik ile taçlandirmak istedigini söyleyen Erdogan, “Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmelerinin faturasini da milleti magdur etmemek adina yeri geldiginde biz ödemek mecburiyetinde kaliyoruz. Ülkemizi ve sehirlerimizi böyle bir iklim ile karsi karsiya birakmaya hiçbirimizin hakki yoktur. Bunun için adaylarimizi tespit ederken sehirlerinin her aninda hep yaninda olacak ehil isimlerden olusmasina bilhassa dikkat ettik. AK Parti’nin hizmet belediyeciligindeki uzak sehirlerde yillardir adeta eziyet çeken vatandaslarimiza da bir çagrimiz var. Muhalefetin ideolojik dayatmalari sebebiyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaslarimiza ‘mecbur degilsin, sehrin seninle degissin’ diyoruz. Nerede yasarsa yasasin hiç kimse hizmetsizlige mahkum degildir. Hiçbir insanimizin beceriksizliklere tipis tipis oy verme mecburiyeti yoktur. Bahane degil çözüm pesinde kosan, kendi hayatini degil halkin hayatini kolaylastiran, kibirle degil tevazu ile hareket eden velhasil kendi bireysel amaçlarin degil sehrinin gündemi ile yatip kalkacak belediye baskan adaylari ile milletimizin karsisina çikiyoruz” açiklamalarinda bulundu.

"Her biri 28 Subat provokasyonlarinin kötü birer kopyasi oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandirilmaya çalisiliyor"

Erdogan, 15 Ocak Pazartesi günü diger belediye baskan adaylarinin açiklanacagi büyük bir tören yapacaklarini belirterek, seçim startini vereceklerini kaydetti.

Türkiye’nin seçime hazirlandigi günlerde yine kirli senaryolarin gün yüzüne çikarildigini söyleyen Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

“Her biri 28 Subat provokasyonlarinin kötü birer kopyasi oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandirilmaya çalisiliyor. Bu amaçla sahnelenen oyunlarla ülkemizin medeniyet mirasi ile milletimizin caninda aziz bildigi mukaddes degerleri dogrudan hedef aliniyor. Bu süreçte kullanilan kesim de içinde yasadiklari toplumdan ve o toplumu ayakta tutan degerlerden habersiz bir güruhtur. Bu güruha mensup kisilerin ortak özelligi elifi görse mertek sanacak kadar cahil olmalaridir. Bunlar ülkemizin vatandasidirlar. Ceplerinde devletimizin verdigi nüfus cüzdanlari vardir ama kendi milletlerine bir turist kadar yabancidirlar. Cengiz Aytmatov’dan ilhamla ‘mankurt’ diye sifatlandirdigimiz bu kesime mensup etki elemanlari cahil ve cüretkar olduklari için güdülmeye de son derece müsaittirler. Yillar boyunca vesayetçiler darbelere giden yollari bunlarin bilgisizlikleri ile dösedi. Yabanci ülkeler emellerine ulasmak için bunlari piyon olarak kullandi. Terör örgütleri kedinin fare ile oynadigi gibi oynadigi bu kisilere kimi zaman gönüllü avukatliklarini yaptirdilar. Çok partili demokrasiye geçtigimiz günden beri bunlar millet ve memleket düsmanlarinin en kullanisli aparati olmuslardi. Çünkü bunlar asla düsünmezler. Yasananlardan ders çikarma gibi aliskanliklari ise zaten yoktur. Ortaya atilan her yalana atlamak, kimi zaman saldirganliga kadar varacak sekilde yaymak bunlarin ruhunda vardi. Kendi yanki odalarindan çikip içinde yasadiklari toplumu anlamaya tenezzül dahi etmezler. Yillarca önyargilarini gerçek zannettiler. Yillarca sahte korkularinin esiri oldular. Bugün de Islam’in nüvesini teskil eden Kelime-i Tevhid’i bilemeyecek kadar cehalet, nefret ve gaflet çukurunda boguluyorlar. Oysa biraz okusalar, biraz farli mahallelere kulak verseler sunu çok rahat görecekler. Bu millet yüzyillarca Ilayi Kelimetullah’in sancaktarligini yapmis, Allah Allah nidalariyla cihani titretmis, askerine Resulu Ekrem efendimize hürmeten Mehmetçik ismini vermis, hamuru Müslümanlikla yogrulmus, mayasi Islam ile atilmis necip bir millettir.”

"Riyad’dan size ekmek çikmaz. Tisörtleri farkli bir sekilde boyamak size bir sey kazandirmaz"

Konusmasinda CHP’ye yönelik elestirilerde bulunan Erdogan, “Samimi bir üzüntü ile ifade etmek isterim ki bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparati da maalesef hep CHP oldu. Simdilerde oy oranlari düsük de olsa kimi baska partilerin de bu sinsi oyunda rol almak için adeta can attigini görüyoruz. Her sey degisiyor ama CHP ve sürekasinin basrolünü kimseye birakmadigi toplum ve siyaset mühendisligi senaryolari ayni kaliyor. Puslu dönemleri kadrolu provokatörlerine yeniden isbasi yaptirilirken, 30 yil öncesinin senaryolarinin güncellemeye ihtiyaç dahi duyulmuyor. Yine hayat tarzi, köken, mezhep, inançlar ve semboller üzerinde pis bir oyun oynanmaktadir. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal her zamanki gibi yine istismara en elverisli malzeme olarak öne sürülüyor. Oysa bu milletin ne Cumhuriyet ile ne de Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile bir sorunu, sikintisi vardir. Sunu açikça ifade etmek istiyorum. Bu kavramlarin arkasina saklanarak siyaset yapmak, hassasiyet emaresi asla degildir. Tam tersine olur olmaz bahanelerle bu yönde yapilan çikislar siyasi tükenmisligin, kirli senaryolarda rol alma gayretkesliginin isaretidir. Türkiye bu tuzaga düsmeyecek kadar demokrasisini derinlestirmis, kalkinmasini ilerletmis bir ülkedir. Yine de tedbiri elden birakmadan bu çirkin senaryolari ve oyuncularini izlemeyi, gerçek niyetlerini ifsa etmeyi sürdürecegiz. Her karisi terle ve kanla sulanmis vatan topraklari üzerinde ameliyat yapmaya kalkanlara meydanin bos olmadigini, milletimizin istiklaline ve istikbaline siki sikiya sarildigini göstermek boynumuzun borcudur. Riyad’dan size ekmek çikmaz. Tisörtleri farkli bir sekilde boyamak size bir sey kazandirmaz. Samimi iseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin” dedi.



"Bu seçimlerde elde edecegimiz zaferle ayni zamanda Özgür efendiyi de özgürlestirecegiz"

"Ipleri emperyalist güçlerin elinde olan terör örgütleri ile milletimizle meselesi olan marjinal kesimlerin bize yönelik husumetlerini anlayabiliyoruz. Bunlarin hepsi varoluslarinin geregini yapiyor" diyen Erdogan, "Bizi üzen ülkemizin ikinci büyük siyasi partisi hüviyetine sahip CHP’nin Türkiye düsmanlarina kuyruk olmasidir. Açikçasi CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmis durumdadir. Ne millete umut verebiliyorlar, ne de proje ve vizyon namina ortaya bir fikir koyabiliyorlar. Bu partinin emanetçi Genel Baskani milleti tahkir ve tahrik ederek parti içi iktidar kavgasini unutturmaktan baska hiçbir ise yaramiyor. Özgür efendinin genel baskanlik macerasi daha baslamadan vesayet gölgesi altinda bitmeye yüz tuttu. Insallah 31 Mart seçimlerinde sadece sehirlerimizi gerçek belediyecilikle bulusturmakla kalmayacagiz. Bu seçimlerde elde edecegimiz zaferle ayni zamanda Özgür efendiyi de özgürlestirecegiz. Ama bunun için öncelikle CHP’nin basindaki zatin sabik genel baskaninin yaptigi gibi teröristlere ve destekçilerine sahip çikmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi nerede bir çapulcu varsa, terörist varsa, demokrasi düsmani varsa ya selam çakiyor, ya gidip sirtini sivazliyor. Bölücülere ve uzantilarina her firsatta boncuk dagitarak CHP Genel Baskanligi koltuguna hangi sartlarda oturtuldugunu ve hangi prangalarla orada tutuldugunun unutturulabilecegini saniyor. Bu millet ferasetini hafife alan herkese ne yaptiysa Özgür efendiye de aynisi yapacaktir. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürlesmesini tercih ederiz. Aksi takdirde milletimiz onu daha önceki niceleri gibi siyaset arsivinin tozlu raflarina kaldirarak geregini yapacaktir. Bu zatin gidisati su anda pek de iyi gözükmüyor. Baksaniza daha bismillah demeden anayasal düzene kastetmekten 18 yil ceza almis bir teröristi adeta cezaevinden meclise tünel kazarak kurtarmanin derdine düsüyor. Özgür efendi partisine hakim olmaz, bir sekilde geldigi koltugun hakkini vermek yerine bize satasarak, bize hakaret ederek prim kazanmaya çalisiyor. Ancak boynunda diyet borcuyla siyaset yapilmaz. Çünkü siyaset her kisinin degil er kisinin karidir. CHP Genel Baskanlik koltuguna oturmak vesayet gölgesini ve ayaginiza takilan prangalari kabul ettiginizde kolaydir. Asil olan gerçek manada bir siyasi aktör olabilmektir. Özgür efendi siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle ugrasmak yerine gitsin önce vasilerinden, efendilerinden, agababalarindan kurtulsun. Sonra kendisi ile özgür bir siyasetçi olarak muhatap olmayi düsünecek arkadaslarim var" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile