Cumhurbaskani Erdogan Bursa'nin Adayini Açikladi

Cumhurbaskani Erdogan Bursa'nin Adayini Açikladi

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adaylarinin mevcut Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas oldugunu söyledi.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen AK Parti Aday Tanitim Toplantisi’nda Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, 11 büyüksehir ve 15 ilin belediye baskan adaylarini açikladi.

Millete verilecek daha çok hizmetlerinin oldugunu belirten Erdogan, “Siyaseti dinamik hale getiren ana unsur rekabettir. Rekabet olmadan siyasetin tadi tuzu olmaz. Biz siyaseti hayirda ve hizmette bir yaris olarak gördük. Bugünden itibaren hepimizin yegâne görevi, ismi açiklanan arkadaslarimiz için çalismaktir” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, konusmasinin ardindan 26 belediye baskan adaylarini harf sirasina göre açikladi.

Erdogan, Cumhur Ittifaki’nin Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adayinin, mevcut belediye baskani Alinur Aktas oldugunu açikladi.

Sahneye Bursa AK Parti milletvekilleri ve AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ile birlikte çikan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Aktas, Cumhurbaskani Erdogan ile el ele poz verdi. Cumhurbaskani Erdogan, milletvekilleri, il baskani ve parti yöneticilerine ’Alinur Aktas ile birlikte çok çalisacaksiniz’ talimati verdi.

Program sonrasi Bursa’ya dönecek olan Aktas’i Bursa’nin girisinde AK Parti teskilatlarinin saat 19.00’da karsilayacagi açiklandi. Baskan Aktas, daha sonra Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de açiklamada bulunacak.

Bursa Büyüksehir Belediye Meclisi’nde 2 Kasim 2017 tarihinde yapilan olaganüstü oturumda Bursa Büyüksehir Belediye Baskanligi’na getirilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyüksehir Belediye Baskani seçildi. 1970 yilinda Bursa’nin Inegöl ilçesinde dünyaya gelen Aktas; ilk, orta ve lise ögreniminin ardindan Bursa Uludag Üniversitesi Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansini Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dali’nda yapan Aktas, 2002 yilinda AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayata atildi. Ardindan 2004 yilindaki yerel seçimlerde Inegöl Belediye Baskani seçildi. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, egitim, spor, alt ve üstyapi çalismalarindaki vizyon projeleri ve marka sehir hedefiyle 3 dönem boyunca Belediye Baskanligi görevini basariyla sürdüren Aktas, farkli alanlarda yaptigi projelerle birçok kez ‘Yilin Belediye Baskani’ seçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile