Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Ile Görüstü

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Ile Görüstü

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Büyükelçi Ibrahim Kalin ve Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal, NATO Genel Sekreteri Kabine Direktörü Stian Jenssen ile görüstü.

Cumhurbaskanligi Külliyesinde gerçeklesen görüsmede Türkiye’nin NATO’ya katkilari, Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyelik basvuru süreçleri ile Rusya-Ukrayna savasindaki son gelismeler ele alindi.

Görüsmede Türkiye’nin geçmiste ve halihazirda NATO’ya sagladigi katkilar dile getirilirken, Türkiye’nin NATO’daki rolünün önemine vurgu yapildi. Haziran ayi sonunda yapilacak Madrid Zirvesi’nde kabul edilmesi planlanan strateji konsepti ile ilgili görüsler dile getirildi.

NATO’nun ortak güvenlik tehditlerine karsi uyum, birlik ve dayanisma içerisinde olmasinin küresel baris ortamina katki saglayacagina dikkat çekildi.

NATO’ya üye olmak isteyen ülkelerin ittifakin terör konusundaki deger ve ilkelerine bagli kalmasi gerektigine isaret edildi.

Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyesi olma niyetleri baglaminda, terör örgütleri konusunda somut adimlar atilmadan ilerleme kaydedilemeyeceginin alti çizildi. Türkiye’nin ulusal güvenlik endiselerinin giderilmesinin elzem oldugu ifade edildi.

NATO’nun kolektif güvenlik konsepti baglaminda Türkiye’ye yönelik tehditlerin tüm Ittifaka yönelik tehditler oldugu belirtildi. Ayirim yapmaksizin terörün her türüne karsi tavizsiz bir tutum sergilenmesi gerektigi vurgulandi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in çabalarinin Türkiye tarafindan takdirle karsilandigi muhataplara aktarildi.

Ukrayna savasinin küresel etkilerinin devam ettigi bir dönemde Ittifakin öneminin bir kez daha ortaya çiktigina deginildi. Savasin sona erdirilmesi ve gida güvenligi konusunda atilan adimlar degerlendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile