Dalaman'da Gıda Kontrolleri Yapılıyor

Dalaman'da Gıda Kontrolleri Yapılıyor

Dalaman İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından"2010 yılı Gıda Denetim ve İzleme programı" kapsamında Temmuz Ayı içinde zirai ilaç kalıntısına yönelik meyve-sebze, et ve süt ürünleri satan market, manav ve açık Halk Pazar'ında satılan gıda maddelerinin sağılığa zararlı olup, olmadığı ekiplerce kontrollerini yapıyor

Dalaman İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından"2010 yılı Gıda Denetim ve İzleme programı" kapsamında Temmuz Ayı içinde zirai ilaç kalıntısına yönelik meyve-sebze, et ve süt ürünleri satan market, manav ve açık Halk Pazar'ında satılan gıda maddelerinin sağılığa zararlı olup, olmadığı ekiplerce kontrollerini yapıyor.
Yapılan gıda kontrolleri hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz; "Dalaman İlçesi'nde gıda kontrollerini aralıksız devam etmekteyiz. 5179 sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili yönetmeliklere bağlı olarak ilçemizde faaliyet gösteren gıda satış ve toplu tüketim yerleri ilçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerince denetime tabi tutulmaktadır.
Bakanlığımızca programlanan '2010 yılı Gıda Denetim ve İzleme programı' kapsamında temmuz ayı içerisinde ilçemizde yürütülen numune alma işlemlerini gerçekleştirdik. Alınan numuneler İzmir, Muğla, Denizli ve Antalya il kontrol laboratuarı Müdürlüklerine intikal ettirilmiştir. Halkımızın güvenli gıda tüketimini temin etmesi adına Müdürlüğümüzce kontrollerin düzenli olarak yürütülmekte olmakla birlikte gıda denetim personelince lüzum ya da şikâyete bağlı olarak, görülmesi halinde sürekli olarak denetim ve kontroller yapılmaktadır.
Yapılan denetim ve kontrollerde; 63 adet gıda numunesi alınmıştır. Alınan gıda numuneleri genellikle zirai ilaç (pestisid) kalıntısına yönelik meyve-sebze olup; Bütün market, manav ve pazaryerin den alınarak gönderilmiştir. Süt ürünleri, et ve et ürünleri, Alkollü içecekler, bal ve hazır yemek numuneleri alınmak sureti ile ilgili laboratuara ulaştırılmıştır" dedi.
Alınan gıdalarda; uygun çıkmayan gıda numunelerinin üreticisi hakkında 5179 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılacağı bildiren İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz; 5728 Sayılı Kanunla birlikte 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Gıda Güvenliği ve Kalitesine Yönelik olarak 2010 yılı Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının Denetim ve İzleme Programı ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzce riske dayalı ürünlere bağlı yapılan program dahilinde denetim ve kontrollerin devam edeceği açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile