Dalgali Denize Giren 7 Üniversite Ögrencisinden Biri Hayatini Kaybetti

Dalgali Denize Giren 7 Üniversite Ögrencisinden Biri Hayatini Kaybetti

Kocaeli’nin Kandira ilçesinde dalgali denize girerek bogulma tehlikesi geçiren 7 üniversite ögrencisinden biri hayatini kaybetti.

Olay, Kocaeli’nin Kandira ilçesi Kumcagiz Sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 7 kisilik üniversite ögrencisi bir grup, hep birlikte denize girdi. Dalga olmasina ragmen yüzmeye devam eden 7 arkadas bogulma tehlikesi geçirdi. Durumu gören çevredeki vatandaslar ve KOSKEM ekipleri tarafindan müdahale edilerek 6 arkadas denizden çikarildi. 22 yasinda olan Mustafa Berk ise yarim saatlik çalismanin ardindan bulundu. Kalbi duran ve su yutan genç, kalp masaji ve suni teneffüsle hayata döndürülmeye çalisildi. Hastaneye kaldirilan Mustafa Berk hayatini kaybederken, diger 6 kisinin durumunun iyi oldugu ögrenildi.

“Teknemle denize baktim ancak bulamadim”

Arama kurtarma çalismalarina katilan Ismail Hizal, “Evin balkonunda otururken bagrismalar oldu. Kalabalik olusmaya baslayinca yetisme sansim olmayinca limanda arkadasimi arayarak tekneyle yardima çagirdim. Ben de kendi teknemle buraya geldim. Vatandaslar arkadaslari kurtarmislardi ancak birinin kayip oldugunu söylediler. Teknemle denize baktim ancak bulamadim. Kiyi emniyeti en son genci bulmus ama durumu agirdi. Bu duruma üzüldük. Dalgali denize girmek yasak. Insanlar dalgali denizde bogulma tehlikesi geçiriyor. Vatandaslardan ricamiz deniz dalgaliysa girmeyin. Yüzme sizi kurtarmaz, nefesiniz yetmez. Suyla oynanmaz, gücünüz yetmez. Ayin 15’ine kadar sezon kapali” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile