Dart Yarismasinda Engelli Vatandaslar Hünerlerini Sergiledi

Dart Yarismasinda Engelli Vatandaslar Hünerlerini Sergiledi

Samsun’un Bafra ilçesinde Engelliler Haftasi dolayisiyla Ilçe Kaymakamligi öncülügünde, Gençlik Merkezi Ilçe Müdürlügü tarafindan organize edilen dart yarismasinda engelli vatandaslar hünerlerini sergiledi.

Ilçe Gençlik Merkezi salonunda düzenlenen turnuvada Türkiye Sakatlar Dernegi Bafra Subesi üyeleri dart sporundaki yeteneklerini gösterdi. Turnuva öncesi konusma yapan Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Sahin, “Engellilik tercih konusu degildir. Insanlar bazen kaderiyle karsi karsiya, tercih etmedigi hayati yasamak zorunda kaliyor. Iste bizler de kamu kurumlari ile yerel yönetimler, hatta sivil toplum kuruluslariyla beraber olmak suretiyle bu kardeslerimize pozitif ayrimcilik yapmak suretiyle önlerindeki engelleri kaldirmak, diger bireyler gibi normal yasantilarini devam etmelerini saglamak bizim asli görevlerimizdendir” dedi.

Sahin’in konusmasinin ardindan yapilan dart yarismasinda engelliler kategorisinde Nuri Çakir, ögrencilerin yaristigi kategoride de Ilayda Yildiz birinci oldu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ali Katipoglu ise, “10-16 Mayis Engeliler Haftasi kapsaminda Kaymakamimiz Cevdet Ertürkmen baskanliginda komisyonumuzun planlamis oldugu çalismalari yürütüyoruz. Bu anlamda kaymakamligimiz, Bafra Belediyesiyle beraber kurum amirlerimizle çesitli etkinliklerde beraber olduk. Bafra özelinde 5 tane özel egitim olan ilçeyiz. Tüm okullarimiz 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kapsaminda çesitli etkinliklerle , haftanin farkindaligini olusturmaya çalisiyoruz. Bafra Gençlik Merkezi koordinesinde dart yarismasi için bir aradayiz. Önemli olan bu hafta ve tüm zamanlarda engelli vatandaslarin farkinda olabilme, onlarin hayatini kolaylastirma gayreti içinde olmaliyiz. Biz devlet olarak engelli vatandaslarimizla is birligi içinde yürütüyoruz. Bu nedenle tüm engelli vatandaslarimizin farkinda oldugumuzu belirtirim" diye konustu.

Türkiye Sakatlar Dernegi Bafra Sube Baskani Recep Köksal, “10-16 Mayis engelliler haftasinda çesitli etkinliklerle haftanin farkindaligini olusturmaya çalisiyoruz. Su anda Bafra Gençlik Merkezi koordinesinde dart yarismasi için bir aradayiz. Önemli olan bu hafta ve tüm zamanlarda engelli vatandaslarin farkina varabilmek, onlarin hayatini kolaylastirma gayreti içinde olmaliyiz. Biz devlet olarak engelli her zaman vatandaslarimizla is birligi içinde çalismalarimizi yürütüyoruz. Bu yasamlarini saglamak bizim asli görevlerimizdir" ifadelerini kullandi.

Turnuva sonunda dereceye giren yarismacilara madalyalari Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ali Katipoglu, Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Sahin, Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdogan, Bafra Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Yasar Senel ve Türkiye Sakatlar Dernegi Bafra Subesi Baskani Recep Köksal tarafindan verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile