Datça Polisinden Ögrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu Ile 'Deprem' Bilinci Egitimi

Datça Polisinden Ögrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu Ile 'Deprem' Bilinci Egitimi

Mugla’nin Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlügü polisleri, ana sinifi ve ilkokul ögrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kurallari, deprem ve su bilinci egitimi veriyor.

Datça Emniyet Müdürlügü ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ortaklasa gerçeklestirilen proje çerçevesinde ilkokul birinci ve ana sinifi ögrencilerine, 700 yillik gölge oyun gelenegi olan Hacivat-Karagöz gösterisi ile çocuklar hem egleniyor, hem de basta trafik kurallari olmak üzere deprem ve su bilinci asilaniyor.

Minik ögrencilerin polislik meslegine bakis açisina da olumlu yönde etkilemesi amaciyla Datça Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde görevli 18 yillik polis memuru Salih Erdem Çetiner tarafindan sahnelenen ‘Karagöz Tatbikatta’ gölge oyununda, trafik kurallari, deprem ve su bilinci çocuklara anlatiliyor.

Proje çerçevesinde Datça Kabaklar Ilkokulunda gerçeklestirilen Hacivat-Karagöz ‘Karagöz tatbikatta’ gölge oyunu sonunda Datça Kaymakami Murat Atici Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdogan Basar ve Ilçe Emniyet Müdürü Gökhan Madendere çocuklara kitapçik dagitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile