DB Tarimsal Enerji, Petroleum Istanbul Fuari'nda

DB Tarimsal Enerji, Petroleum Istanbul Fuari'nda

DB Tarimsal Enerji, 16. defa kapilarini açan Petroleum Istanbul Fuari’nda yerini aldi.

16. Uluslararasi Petrol, LPG, Madeni Yag, Ekipman, Istasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuari Petroleum Istanbul, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Gas & Power Network, 5. Elektrik, Dogal Gaz ve Alternatif Enerji, Ekipmanlari ve Teknolojileri Fuari ile es zamanli olarak düzenlenen Petroleum Istanbul 2023, üç gün boyunca sektör paydaslarini bir araya getirdi.

Uluslararasi alanda enerji sektörünün Petroleum Fuari’nda bir araya geldigine dikkat çeken DB Tarimsal Enerji Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Borovali, fuarin enerji sektörü ile ilgili son gelismelerin ele alindigi önemli bir platform oldugunu belirtti.

DB Tarimsal Enerji standinda bu yil biyodizelin yani sira sürdürülebilir denizcilik ve havacilik yakitlarina da yer verdiklerini açiklayan Selçuk Borovali, Türkiye’nin düsük karbonlu ekonomiye geçis sürecine tüm paydaslari ile birlikte deger katmaya devam edeceklerini vurguladi. Biyoyakit sektörünün küresel alanda hizla gelistigini belirten Borovali, “Türkiye biyoyakit sektöründe rekabet gücünün arttirilmasini önemsiyoruz. Sadece kara yolu ulasiminda degil, deniz yolu ve hava yolu ulasiminda da yerli sürdürülebilir yakit üretimi yapilmasina imkan taniyacak yatirimlarimizi kararlilikla sürdürüyoruz. Bu yatirimlari ülkemiz için ileriye dönük stratejik birer hamle olarak görüyoruz” dedi.

Ham madde asamasindan, üretim ve lojistik yönetimine kadar her asamada karbon ayak izinin azaltilmasina yönelik iyilestirmeler yaptiklarini dile getiren Borovali, 2022 yilinda tamamladiklari GES yatirimiyla tesisin yillik elektrik ihtiyacinin yüzde 50’sinin yenilenebilir enerji kaynaklarindan karsilanmaya baslandigini belirtti.

Uluslararasi alanda rekabet edebilir biyoyakitlar için ürün yasam döngüsü hesaplamalarinin önemine deginen Borovali sözlerine su sekide devam etti: “Biyoyakit üretiminde sertifikasyon ve ürün yasam döngüsü degerlendirmesi çalismalarina öncelik veriyoruz. Uluslararasi gelismeleri yakindan takip ediyoruz. Biyorafinerideki teknoloji kullaniminda , üretim ve kalite sistemlerimizde sürdürülebilir gelisim saglayacak sekilde yatirimlarimizi sürdürüyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile