Demir Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Ulasim Güvenligi Bizim Için Çok Önemli'

Demir Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Ulasim Güvenligi Bizim Için Çok Önemli'

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Tekkeköy ilçesinde bulunan Karabürük ve Hamzali Köprüleri olmasi muhtemel sel ve taskin riskine karsi yeniden yapildi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Halkimiza güvenli ve konforlu ulasim imkani saglayacak çalismalari hizla gerçeklestiriyoruz. Bölge için çok önemli olan Kababürük ve Hamzali Köprüleri’nin insaatini hizla tamamlayip hizmete sunduk” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, kirsal mahallelerdeki yol ve köprü yatirimlariyla da vatandaslari güvenli ve konforlu ulasima kavusturuyor. Tekkeköy ile Çarsamba ilçeleri arasinda basta Agcagüney, Güzelyurt, Sitmasuyu, Balcali, Tilkili, Gölcegiz olmak üzere toplam 20 mahalleyi birbirine baglayan Kababürük ve Hamzali köprülerinde teknik inceleme yapan Büyüksehir Belediyesi, kot ve kesit bakimindan uygun olmadigini tespit etmesi üzerine yenileme çalismasi baslatti. Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2 köprü projesinin ihalesi geçen yil ocak ayinda yapildi. Geçen yil Mayis ayinda baslayan insaat hizla tamamlandi.

DSI ve Karayollari Genel Müdürlügünün standartlarinda insa edilen 10 metre genisligindeki 2 yeni köprü artik yetersiz hidrolik kesit kaynakli taskinlardan etkilenmeyerek, sürücülere güvenli ve konforlu ulasim imkani saglayacak. Böylece olmasi muhtemel sel ve taskin durumlarinda köprülerle ilgili risk de ortadan kaldirilmis oldu.

“Ulasim altyapisi daha güçlü”

Samsunlulara daha güvenli ve konforlu ulasim imkani sunmak için ara vermeden çalistiklarini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Teknik anlamda dikkatli ve detayli bir çalismanin sonucunda 2 köprünün de insaatini hizla tamamladik. Vatandaslarimizin ulasim güvenligi bizim için çok önemli. Çok sayida mahallemizi birbirine baglayan bu köprülerin insaatinin bitirilmesiyle birlikte artik sel ve heyelan gibi doga afetlerin neden oldugu ulasim sorunu artik ortadan kalkmis oldu. Halkimiza güvenli ve konforlu ulasim imkani saglayacak çalismalari hizla gerçeklestiriyoruz. Yeni köprüler ile birlikte bölgedeki ulasim altyapisi artik daha güçlü hale geldi. Vatandasimiza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kababürük ve Hamzali Köprüleri’nin yapimi ile ilgili bilgi veren Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi Sanat Yapilari Sube Müdürü Salih Bayar, “Karabürük Köprüsü, Çarsamba ilçemize alternatif bir yol olarak da kullanilmaktadir. Keskin dönüslü köprü, taskin ve heyelan yasanmasi halinde kot ve kesit itibariyle uygun durumda degildi. Sel geldigi zaman sular köprünün üzerinden akmakta ve ulasim sekteye ugramaktaydi. Dolayisiyla büyük problem teskil ediyordu. Hamzali Köprüsü için de benzer bir durum söz konusuydu. 2 köprüyü de DSI standartlarina göre ön germeli kiris imalati seklinde saglam ve yüksek olacak sekilde yeniden yaptik. Fore kaziklar üzerine oturtulan köprüleri BSK asfalt kaplama ve boyama islemlerinin ardindan hizmete sunduk. Artik 2 köprü ulasim için daha güvenli” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile