Deniz Polisi Için Üretilen Ilk Tasinabilir Basinç Odasi Tamamlandi

Deniz Polisi Için Üretilen Ilk Tasinabilir Basinç Odasi Tamamlandi

Savunma Sanayii Baskanligi’nin Emniyet Genel Müdürlügü için Yalova’daki bir firmaya ürettirdigi tasinabilir basinç odasinin kabul testleri basladi. Basinç odasi, testlerin tamamlanmasinin ardindan yarin tirla Çanakkale Deniz Polisi Egitim Merkezi Müdürlügü’ne götürülecek.

Savunma Sanayii Baskanligi tarafindan Emniyet Genel Müdürlügü Deniz Polisi için yapilan Türkiye’nin ilk tasinabilir basinç odasi kabini tamamlandi. Çanakkale Deniz Polisi Egitim Merkezi Müdürlügü’ne gönderilecek kabinin Yalova’daki testlerin ardindan tirla yarin yola çikmasi bekleniyor. Çanakkale Deniz Polisi Egitim Merkezi’nin ihtiyaçlarina uygun sekilde tasarlanan tasinabilir basinç odasinin kabul testlerinin basariyla yapildigini ifade eden üretici firmanin Yönetim Kurulu Baskan Vekili Yigithan Demirdik, imalatini yaptiklari basinç odasini teslim etmenin gururunu yasadiklarini söyledi.

Savunma Sanayii Baskanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü Deniz Polisi için yapilmis Türkiye’nin ilk kabinini ürettiklerini ifade eden Demirdik, “Basinç odasi basta deniz polisi dalgiçlari olmak üzere acil durumlarda 4 arti 2 kisinin tedavi görebilecegi, 8 bar basinca dayanikli, içerisinde kontrol panelleri ve oksijen sistemlerinin oldugu hareket halinde dahi kullanilabilecek bir sistemdir. Onun ötesinde daha önemli bir özellik olarak Türkiye’nin herhangi bir yerinde ihtiyaç halinde kullanilmak üzere özel imal edilmis konteyner içine yapildi. Gerek Çanakkale’deki egitim merkezinde, gerekse Türkiye’nin farkli noktalarinda kullanilabilir. Her türlü hava sartlarinda ve seyir esnasinda dahi operasyonel yetkinlige sahip" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile