Denizli'deki Orman Yanginina Güçlükle Müdahale Ediliyor

Denizli'deki Orman Yanginina Güçlükle Müdahale Ediliyor

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, ulasimin olmadigi sarp bölgede çikan orman yanginina güçlükle müdahale ediliyor. Küçük bir alanda etkili olan yanginin büyümemesi için önlemler aliniyor.



Edinilen bilgiye göre; ögleden sonra saat 15.30 siralarinda Merkezefendi ilçesine bagli Baskarci Mahallesi Israfil Deresi mevkiindeki ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Meteorolojinin günler öncesinden uyardigi siddetli rüzgarinda da etkisiyle kisa sürede büyüyen yangin nedeniyle, bölgeye orman ve itfaiyeden çok sayida ekip sevk edildi.

Ekipler, ulasimin olmadigi sarp bölgede devam eden yanginin kontrol altina alinabilmesi için zorlu arazi kosullarina karsi mücadele ediyor. Yangin sezonu olmamasi nedeniyle sadece karadan müdahale edilen yanginin kontrol altina alinabilmesi yogun bir çaba harcaniyor. Yerlesim alanlarini tehdit etmeden küçük bir alanda devam eden yanginin, siddetli rüzgarla birlikte büyüme ihtimaline karsilik Denizli Orman Bölge Müdürlügü, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve AFAD Il Müdürlügü ekipleri tarafindan önlemler aliniyor.

“4-5 hektar alan zarar gördü”

Söndürme çalismalarini yerinde takip eden Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, “Saat 15.34 sularinda bulundugumuz Merkezefendi Baskarci Israfil Deresi mevkiinde çikan yangina, ekiplerimiz çok kisa sürede müdahaleye basladi.

Arazi çok sarp ancak karadan el aletleriyle beraber müdahale baslandi. Herhangi yerlesim yerine siçrama ihtimali yok. Suanda örtü alaninda 4-5 hektarlik yer yandi. Ekiplerimizi tirmiklarla beraber karadan yanginin etrafina indirdik. Arozözle basinç yüksek oldugu için su atmamiz imkansiz olarak gözüküyor. Çikis nedeni hakkinda bilgi yok, yildirim veya baskasi tarafindan da yakilmis olabilir. 30 civarindan bizim ekibimiz suanda bölgede” dedi.



Her türlü önlemin alindigini kaydeden Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Murat Basli da “5 arasöz ve 4 tankerle beraber, Orman Bölge Müdürlügü ile AFAD’a destek veriyoruz. Ayriyeten su ihtiyaci için ekiplerimizi bölgede hazir beklemede” diye konustu.



"Suan takviyeye ihtiyaç yok"

Yanginin suan her hangi bir yerlesim alanini tehdit etmediginin altini çizen AFAD Denizli Il Müdürü Ali Etiz ise alinan önlemlerle ilgili su bilgileri paylasti:

“AFAD merkezi tarafindan koordinasyonu sagliyoruz. Orman ve itfaiye ile birlikte yerlesim yerlerini tehdit ettigi zaman önlem aliyoruz. Ekip ve araç takviyesi için de kent merkezi veya çevredeki illerden tedariki sagliyoruz. Suanda takviye ihtiyaç yok. Yagmur yagiyor ve sönmesini bekliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile