Denizli Valisi Coskun'dan Atatürk'ün Denizli Ziyaretinin 93. Yil Dönümü Mesaji

Denizli Valisi Coskun'dan Atatürk'ün Denizli Ziyaretinin 93. Yil Dönümü Mesaji

DENIZLI – Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Atatürk’ün 4 Subat 1931’deki Denizli ziyaretinin 93. yil dönümünü kutlayarak, Denizli’nin Milli Mücadeledeki rolünü vurgulayan bir mesaj yayimladi.



Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Subat 1931’deki Denizli ziyaretinin 93. yil dönümünü mesaji ise söyle; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Subat 1931 tarihinde Denizli’mize tesriflerinin 93. yil dönümünün gururu ve mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük fedakarliklar ve mücadeleler sonucunda zaferle sonuçlanan Istiklal Savasimiz ve Cumhuriyetimizin kurulmasinin ardindan yurt gezilerine çikmis, bu anlamli gezilerden biri olan Denizli ziyareti ilimiz adina bir kivanç vesilesi olmustur. Atatürk’ün Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlandirilmasinda tarihi öneme sahip Ege Bölgesi’ne gerçeklestirdigi gezide ilimizi ziyaret ettigi bu tarihî günün yil dönümünü, bugün bizler de ayni duygularla idrak ediyoruz. Denizli, Ege Bölgesi’nde, Kuvay-i Milliye ve Milli Mücadele hareketlerinin mihrakini teskil eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin çagrisiyla Yunan isgaline karsi, bölgede ilk protesto mitingini yapan ve direnise geçen ilk sehirlerden birisidir. Bagimsizlik mücadelesinde, Denizli’mizin milli mücadeleye olan tartismasiz katkisi, bugün de gelisen ekonomisi ve her alandaki atilimlariyla Atatürk’ün gösterdigi ‘Muasir Medeniyetler’ hedefinin yakalanmasi yolunda büyük bir sevkle devam etmektedir.” dedi.



“Aziz sehitlerimizi rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimizi sükranla aniyorum”

Vali Coskun mesajinin devaminda, “Denizli halki olarak bizlere düsen görev, ekonomide, sanayide, turizmde, egitimde, saglikta, ulasimda, tarimda, kisacasi her alanda belirlenen hedefleri asarak Denizli’mizi daha da ileri tasimaktir. Bu manada heyecanimiz azmimiz ve gayretimiz her daim devam edecektir. Akil ve alin teri dökerek her alanda oldugu gibi özellikle ilimde, bilimde, fende ve üretimde daha çok çalisacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize tesriflerinin 93. yil dönümünü kutluyor, 93 yil önce bugün Denizli’mize tesrif ederek kentimizi ve insanimizi onurlandiran, sehrimizde ziyaret ettigi her yerde gönüllerde iz birakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, vatanimizin bölünmez bütünlügü ugruna canlarini seve seve feda eden aziz sehitlerimizi rahmetle yad ediyor; kahraman gazilerimizi sükranla aniyorum.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile