Denizli'ye Toz Tasimini Ve Firtina Uyarisi

Denizli'ye Toz Tasimini Ve Firtina Uyarisi

Meteoroloji, Denizli’ye Afrika üzerinden toz tasinimi ve siddetli firtina uyarisinda bulundu.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlügü; Denizli, Afyonkarahisar ve Usak’i Afrika üzerinden toz tasinimi beklenildigi için olumsuz durumlara karsi tedbirli olunmasi konusunda uyardi. Yapilan açiklamada, “Yapilan son degerlendirmelere göre; 17 Nisan 2022 Pazar günü bölgemizde (Afyonkarahisar, Usak ve Denizli) Afrika üzerinden toz tasinimi beklenmektedir. 18 Nisan 2022 Pazartesi günü güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer firtina seklinde esecek rüzgarla birlikte yer yer toz savrulmasi da beklendiginden görüs mesafesinde düsme, hava kalitesinde azalma, yagis alan bölgelerde çamur seklinde yagis, ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” ifadelerine yer verildi.

Toz tasiminin 17 Nisan 2022 tarihinde saat 06.00’da baslayacagi ve 18 Nisan 2022 tarihinde ise saat 23.59’da son bulacagi belirtildi.

Denizli için sari uyari

Toz tasinimi uyarisi ardindan Denizli için siddetli saganak yagis uyarisi yapildi. Yapilan açiklamada, "Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kisa süreli firtina (50-75 km) beklendiginden ulasimda aksamalar, çati uçmasi, soba ve dogalgaz kaynakli zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir" sözlerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile