Depremin Vurdugu Köyde 94 Ev Çöktü, 17 Kisi Öldü

Depremin Vurdugu Köyde 94 Ev Çöktü, 17 Kisi Öldü

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde Çigli köyünde 94 evin çöktügü, 17 kisinin ise hayatini kaybettigi ögrenildi.

Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerden Dulkadiroglu ilçesine bagli kirsal da yer alan Çigli (Köyü) Mahallesi de etkilendi. Kirsal mahalledeki 350 evden 94’ü tamamen yikildi. Yikik ve agir hasarli yapi sayisinin 190’a ulastigi ve fay hattinin geçtigi kirsal mahallede göçük altinda kalan 17 kisinin de hayatini kaybettigi ögrenildi. Gurbetçilerin yogun olarak yasadigi mahallede, depremin kis mevsiminde olmasi nedeniyle ölüm sayisini azalttigi kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ünlügedik, “350 hanemiz var ve tamami yikilmis olan 94 hanemiz var. Toplam da yikilmis ve agir hasarli olan ev sayimiz ise 190’a yakin bina var. Mahalledeki evlerin yüzde 80’i çökmüs oldu. Depremlerde 17 vatandasimiz ise hayatini kaybetti. Mahallenin yüzde 80’i yurt disinda kaliyor ve genellikle yaz mevsimlerinde geliyorlar. Depreme sevinmiyoruz ancak en olumlu yani bu mevsimde olmasi. Çünkü yaz mevsiminde olsaydi deprem bu köyün nüfusu 2 binlere çikiyor ve can kaybimiz 500’e yakin olurdu" dedi.

Devletin tüm kurumlarinin destegi gördüklerini belirten Ünlügedik, ilk günden beri de yurt disindan ve Türkiye’nin dört bir yanindan kedilerine yardimlar geldigini de kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile