Devlet Kuşu filmi kaç yılında çekildi? Devlet Kuşu filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?

Devlet Kuşu filmi kaç yılında çekildi? Devlet Kuşu filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?

Türk sinemasının en önemli isimlerinden biri olan Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı Devlet Kuşu filmi bu akşam televizyonda yayınlanıyor. Yeşilçam'ın en çok beğenilen filmlerinden biri olan Devlet Kuşu filminde gecekondu mahallesinde yaşayan Mustafa mahalleden arkadaşları Sülo ve Murat ile aylaklık etmektedir. Filmi ile ilgili detayları merak edenler, "Devlet Kuşu filmi kaç yılında çekildi? Devlet Kuşu filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?" gibi sorulara yanıt aranıyor.

Kemal Sunal’ın yanı sıra birçok ünlü ismin yer aldığı Devlet Kuşu filminde, hangi işe girseler dikiş tutturamayan üç kafadarın yolu mahalleye gelen zengin iş adamı Zülfikar’ın kızı Hülya’nın adına mahallede apartman yaptıracağına karar vermesi ile değişir. Hülya Mustafa’yı görünce aşık olur. Bu gelişmelerin yanı sıra film ile ilgili bazı ayrıntıları merak edenler, Devlet Kuşu filmi kaç yılında çekildi? Devlet Kuşu filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? gibi sorulara yanıt aranıyor. Bu soruların merak edilen yanıtı haberimizde yer alıyor..

Devlet Kuşu, Orhan Kemal’in aynı adlı kitabından uyarlanan 1980 yapımı bir Türk filmi. Senaryosunu Orhan Aksoy’un yazdığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini ise yine Memduh Ün üstlenmiştir. Film komedinin yanında dram öğeleri de içerir. 1961 yapımı Avare Mustafa filminin yeniden çevrimidir. Bu filmi de Memduh Ün çekmişti.

DEVLET KUŞU FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Mustafa gecekondu mahallesinde oturmaktadır. Komşu kızı Aynur’u sevmekte ve mahalledeki arkadaşları Sülo ve Murat’la birlikte aylaklık etmektedir. Bir gün mahallelerine gelen Zülfikar adındaki zengin bir iş adamı mahalleye kızı Hülya’nın adını vereceği bir apartman inşa ettirmeye başlar. Mustafa’nın babası da inşaatın bekçisi olur. Babasıyla inşaatı görmeye gelen Hülya burada ünlü İtalyan aktör Jean Paul Belmondo’ya benzettiği Mustafa’yı görür ve aşık olur.

Ailesinin baskısıyla Zülfikar ve Hülya’ya yakınlaşmaya başlayan Mustafa gün geçtikçe Aynur’dan ve arkadaşlarından kopmaktadır. Ailesini fakirlikten kurtarmak için Hülya’yla evlenmeyi düşünen Mustafa sonunda paranın mutluluk getirmeyeceğinin farkına varır ve mahallesine, Aynur’a geri döner.

DEVLET KUŞU FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Kemal Sunal (Belmondo Mustafa)

Serpil Çakmaklı (Aynur)

Hüseyin Kutman (Zülfikar)

Bülent Kayabaş (Sülo)

Yadigar Ejder (Murat)

Reha Yurdakul (Kahveci Taşkasaplı)

Mehtap Ar (Hülya)

Nermin Özses (Şöhret)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile