Devletten 241 Hane Ve 478 Selzedeye Psikososyal Destek

Devletten 241 Hane Ve 478 Selzedeye Psikososyal Destek

Samsun’da 3 Eylül Pazar günü yasanan sel ve su baskinlarinin ardindan devlet tarafindan toplam 241 hane ve 478 kisiye psikososyal destek hizmeti sunuldugu bildirildi.

Samsun Valiligi’nden yapilan açiklamada, 03 Eylül Pazar günü meydana gelen sel afetiyle ilgili bilgi verildi.

Açiklamada, “Samsun’un çesitli bölgelerinde meydana gelen sel ve su baskinlariyla birlikte Valiligimiz ve Büyüksehir Belediyemizin koordinasyonunda ilk andan itibaren tahliye, kurtarma ve temizlik çalismalarinin yani sira sel ve su baskinlarindan etkilenen vatandaslarimiza yönelik psikososyal destek çalismalari da titizlikle yürütülmüstür. Bu dogrultuda, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüze bagli ekiplerimiz tarafindan Ilkadim, Atakum, Canik, Tekkeköy ve Çarsamba ilçelerimizde Kaymakamliklar ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflariyla is birligi içerisinde yapilan çalismalar kapsaminda: Ilkadim’da 6, Canik’te 41, Tekkeköy’de 55, Çarsamba’da 1 ve Atakum’da 5 olmak üzere toplam 108 muhtar ile; Canik’te 73, Ilkadim’da 89, Atakum’da ve Çarsamba’da 30 olmak üzere toplam 201 hane ve Canik ilçesinde 23 is yeri ile görüsme yapilmistir.

Ayrica, Çarsamba ilçemizde 125 ve Tekkeköy ilçemizde 65 mevsimlik tarim isçisi ile görüsme yapilmis, görüsülen ailelerin ihtiyaç tespiti yapilarak gerekli rehberlik ve yönlendirmelerde bulunulmus, ayni zamanda psikososyal destek hizmeti sunulmustur. Ilkadim ilçemizde ise tespit edilen 3 ailenin sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandirilmasi yönünde islem baslatilmistir. Yine 05.09.2023 tarihinde de 6 araç ve 12 personelden olusan ekipler çalismalarina devam ederek 56 mahalle muhtariyla iletisim kurmus ve 40 haneyle görüsme saglamistir. Bu görüsmelerde de ailelere ihtiyaç tespiti, yönlendirme ve rehberlik çalismalarinin yani sira psikososyal destek hizmeti sunulmustur. Engelli bireyi oldugu tespit edilen bir ailenin engelli evde bakim hizmeti konusunda islemleri baslatilmistir. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüze bagli olarak 8 araç ve 48 personelden olusan Psikososyal Destek Çalisma Grubumuz tarafindan bu süreçte toplam 241 hane ve 478 kisiye hizmet sunulmustur” denildi.

Samsun Valisi Orhan Tavli, psikososyal destek hizmetleri hakkinda yetkililerden bilgi alarak, "Ilimizin çesitli bölgelerinde meydana gelen sel ve su baskinlarinin hemen ardindan harekete geçerek toplam 211 ev ve 112 is yerinde hasar tespit ve yardim çalismalarini tamamlayan Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimiz, çalismalarini sürdürmeye araliksiz devam ediyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile