Dijital Dünyada Bilgi Hazinesinin Anahtari Projesinin Final Toplantisi Aydin'da Yapildi

Dijital Dünyada Bilgi Hazinesinin Anahtari Projesinin Final Toplantisi Aydin'da Yapildi

Avrupa Birligi (AB) tarafindan desteklenen, “Dijital Dünyada Bilgi Hazinesinin Anahtari-Yüksekögretimde Dijital Bilgi Okuryazarlik-DIGI-KEY” isimli projenin final toplantisi ADÜ Ziraat Fakültesinde yapildi.



Aydin Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yilmaz tarafindan yazilan projedeki toplantiya; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bulgaristan’dan Trakya Üniversitesi, Italya’dan Eurocultura ile Fransa’dan InLitAs kurumlarindan akademisyen ve arastirmacilar katildi.

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesinde gerçeklestirilen toplantida, internet ortamlarinda bilgiye erisimin çok kolay oldugu, ancak saglikli bilgi kanallarina erisim konusunda ciddi sorunlar bulundugu dile getirildi.

Projede hazirlanan kaynaklarin, üniversite ögrencilerine önemli yararlar saglanacaginin vurgulandigi toplantida, proje ortaklari gelecekte “Çevrimiçi Egitimin” toplam egitim kanallari içerisinde daha da gelisecegini, bu nedenle sistemin daha güçlü bir alt yapiya, saglikli bir denetim sistemine kavusturulmasi gerektigine dikkat çekildi.

YÖK tarafindan 8 pilot üniversitede uygulandi

Prof. Dr. Murat Yilmaz, ADÜ Ziraat Fakültesinin bu yil ders programina 1. Sinif ögrencilerine yönelik dijital bilgi okuryazarligi dersini ekleyerek ADÜ’de bir ilki gerçeklestirdiklerini belirtti.

DIGI-KEY-Dijital Bilgi Okur-Yazarlik Projesi egitim çiktilarindan yararlanilarak dijital bilgi okuryazarlik dersinin verilecegini vurgulayan Prof. Dr. Murat Yilmaz: “YÖK tarafindan 2019 yilinda 8 pilot üniversitede dijital okuryazarlik dersi konuldu. ADÜ Ziraat Fakültesi de bu sene Dijital Bilgi Okur-Yazarlik Dersi’ni bu projede müfredatina ekledi. Dijital bilgi okur-yazarligi aslinda orta ögretimden baslayarak verilmesi gerekir. Çünkü dijital ortamda dogru bilgiye ulasmayi üniversiteden önce orta ögretimdeki ögrencilerin ögrenmis olmasi gerekir bunun için de yine dijital okur-yazarligina yönelik bir proje Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün yürütücülügünde ve üniversitemiz isbirligindeki koordine edilmektedir” dedi.



Uluslararasi proje egitim kitabi basilacak

Eylül ayi basinda yapilan son proje ile de günümüz dijital bilgi okuryazarligina uygun yenilikçi, yönlendirici ve rekabetçi bir müfredat olusturulmasi ve üniversite ögrencileri için e-ögrenme kursunun hedeflendigi projede, Fransa Gustavo Eiffel Üniversitesi Ögretim Üyesi ve Fransa Bilgi Okuryazarligi Dernegi (InLitAs) Baskani Prof. Joumana Boustany tarafindan hazirlanan proje egitim kitabi ile ilgili son güncellemelere iliskin öneriler çerçevesinde Digi-Key uluslararasi proje egitim kitabinin basilmasi karari alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile