Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İzlanda'da meydana gelen volkanik patlama sonucu durma noktasına gelen hava trafiği nedeniyle Avrupa'da mağdur durumdaki vatandaşlar için bir kriz masasının kurulduğunu ve ilgili ülkelerin yetkili makamlarıyla iletişime geçildiğini duyurdu

  Dışişleri Bakanlığı , İzlanda ' da meydana gelen volkanik patlama sonucu durma noktasına gelen hava trafiği nedeniyle Avrupa ' da mağdur durumdaki vatandaşlar iç ; in bir kriz masasının kurulduğunu ve ilgili ü ; lkelerin yetkili makamlarıyla iletişime geç ; ildiğini duyurdu .

Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan yazılı aç ; ıklamada , Avrupa ü ; lkelerinde bulunan vatandaşların , Tü ; rkiye ' ye deniz ve kara yoluyla dö ; nmelerinin en gü ; venli yö ; ntem olduğu ve vatandaşların bu konuda yö ; nlendirildiği bildirildi . Aç ; ıklamada , gelişen olağanü ; stü ; durum nedeniyle Dışişleri Bakanlığı bü ; nyesinde kurulan kriz masasında dış temsilciliklerin , Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yö ; netimi Başkanlığı , İç ; işleri Bakanlığı , Ulaştırma Bakanlığı ve Tü ; rk Hava Yolları Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ve ilgili diğer kuruluşların koordineli olarak ç ; alıştığı kaydedilerek , ' THY , bazı Gü ; ney Avrupa ü ; lkelerinde yaptığı seferleri arttırmıştır . Bu sayede sö ; z konusu uç ; uş noktalarına ulaşabilen vatandaşlarımızın dö ; nü ; şlerindeki yığılmaların ö ; nü ; ne geç ; ilmeye ç ; alışılmaktadır ' denildi .

Volkanik aktivite ve meteorolojik koşulların sü ; rekli değişmesi nedeniyle yaşanan belirsizliğin sü ; rmesinin muhtemel olduğu ancak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi iç ; in bü ; yü ; k ç ; aba sarf edildiğinin ifade edildiği aç ; ıklamada şu ifadeler yer aldı :

' Bazı vatandaşlarımızın vizelerinin geç ; erlilik sü ; relerinin dolması veya Tü ; rkiye ' ye karayoluyla dö ; nü ; şlerinde gü ; zergah ü ; lkelerinin transit vizelerine ihtiyaç ; duymaları nedeniyle sıkıntıya dü ; şmü ; şlerdir . Sö ; z konusu vatandaşlarımızdan vizelerinin uzatılmasını teminen ilgili ü ; lkelerin yetkili makamları ve AB Komisyonu nezdinde girişimlerde bulunulmuştur . Benzer biç ; imde Tü ; rkiye ' ye karayoluyla dö ; nmekte olan vatandaşlarımızın gü ; zergahları ü ; zerindeki ü ; lkelerden transit geç ; iş vizelerinin temini iç ; in bu ü ; lkelerin ilgili makamları ve temsilcilikleri nezdinde gerekli girişimler yapılmıştır . '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile