DISKI Silvan Sondaj Kuyularinin Elektrik Aksamlarini Yeniledi

DISKI Silvan Sondaj Kuyularinin Elektrik Aksamlarini Yeniledi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü, Silvan ilçesinde farkli adreslerde yer alan ve kimligi belirsiz kisiler tarafindan çalinan sondaj kuyularinin elektrik aksamlarini yeniledi.

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, kent merkezi, ilçeler ve kirsal mahallelere içme suyu ulastirmak amaciyla çalismalarina 7/24 araliksiz devam ediyor. Silvan’da kimligi belirsiz kisiler tarafindan DISKI’ye ait 3 sondaj kuyularinin elektrik aksamlarindan besleme kablolari, trafo, pano ve sebeke entegre baglantilari çalindi. DISKI, Silvan içme suyu sikintisi yasanmamasi için olayin ardindan harekete geçerek çalisma baslatti. Çalismalar çercevesinde 3 kuyunun elektrik aksamlari yenilendi. Ekipler, ayrica sondaj kuyularini çitlerle koruma altina aldi. Çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte Silvan ilçesine yeniden 24 saat esasli içme suyu verilmeye baslandi.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, 3 sondaj kuyusunda yürütülen çalismalari denetleyerek personelden bilgi aldi. Silvan’da 6 adet sondaj kuyularinin bulundugunu ve bu kuyularin saniyede ilçenin sebekelerine 180 litre içme suyu biraktigini belirten Tutsi, yasanan olayin ardindan 3 sondaj kuyusunda maddi hasar olustugunu ifade ederek, “Kimligi belirsiz kisilerin yaptigi olayin cezasini tüm Silvan çekiyor. Enerji nakil hatlarini onarmak için belirli bir müddet 7/24 kesintisiz su sagladigimiz ilçede mecburi kesintiye gitmek zorunda kaliyoruz. Çalinan malzemelerden dolayi Silvan’da yasayan vatandaslar magdur oluyor. DISKI sorumlu oldugu 15 bin 272 kilometrekarede yasayan herkesindir. DISKI ait olan tüm yapi ve malzemeler herkesin ortak malidir. Vatandaslardan istegimiz kendilerinin olan bu yapi ve malzemelere sahip çikmalaridir. Vatandaslarimiz süpheli durumlarda Alo 153’ü arayip bildirimde bulunsunlar” dedi.

Yasanabilecek hirsizlik olaylarinin önüne geçmek için bir sondaj kuyusunun elektrik aksamlarini DISKI Silvan Sube Müdürlügü bahçesine tasidiklarini kaydeden Tutsi, hirsizlik olayi ile ilgili yasal islemlerin baslatilmasi için basvuruda bulunduklarini da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile