Diyaliz Hastalari Boyama Yaparak Keyifli Vakit Geçiriyorlar

Diyaliz Hastalari Boyama Yaparak Keyifli Vakit Geçiriyorlar

Erzurum Oltu Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar saksi boyamasi yaparak diyaliz saatlerini keyifli hale getiriyorlar.

Oltu Devlet Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Oltu Beseri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ögrencileri tarafindan Oltu Devlet hastanesindeki diyaliz hastalari saksi boyama etkinligi düzenleyerek Diyaliz hastalarinin moral motivasyonuna destek olurken hastalarin keyifli dakikalar geçirmelerini sagliyorlar.

Oltu Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Doktor Sema Nur Arasan, “Oltu Devlet Hastanesi 100 yatakli kapasiteye sahip oldugu için Hastanemiz bünyesinde Hemodiyaliz uygulamalari yapilmakta. Ayrica Sosyal Hizmetler birimimiz bulunmakta. Iki tane sosyal hizmetler uzmani arkadasimiz ve Oltu Beseri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ögrencilerimizle birlikte Hastanemizde Hemodizyaliz tedavisi gören hastalimiz diyaliz seanslarinda keyifli dakikalar geçirebilmekleri için etkinlikler düzenlemekteler. Bu günkü etkinligimiz saksi boyama idi. Hastalarimizda bu etkinlikten çok keyif aldiklarini belirttiler. Yaptiklari boyamalari evlerine götürebilecekler evlerinde çiçeklerini sergileyebilecekler. Hastalarin yapilan etkinlik olmadan önceki süreçlerde hemodiyaliz tedavisine sikilarak geldigini, yapilan etkinliklerden sonra tedaviye daha istekli geldiklerini ayrica diyaliz tedavisi sirasinda hastalarimizin birbiriyle daha iyi iliskiler kurmaya basladi” seklinde konustu.

Atatürk Üniversitesi Oltu Beseri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü dördüncü sinif ögrencilerinden Seval Demir, “Oltu Devlet Hastanesinde staj yapmaktayiz. Bu sürede gözlemledigimiz sonucu saksi boyama etkinligi yaptik bundaki amacimiz Hatalarimiz Hastaneye girdikten sonra keyifli ve eglenceli dakikalar geçirmelerini saglamak bu etkinligin olumlu geri dönüsleri çok iyi oldu. Bu arada sunu da söyleyeyim sosyal hizmetler her alanda variz bu etkinlikle farkindalik olusturmak istedik” dedi.

Diyaliz Hastasi Emrullah Kaya ise “Burada yatarken canimiz sikiliyordu, böyle boyama isleri yaptiriyorlar hem egleniyoruz hem de vakit geçiyor” diye konustu.

Diyaliz hastasi Selami Demirci, “8 yildir Hemo diyalize giriyorum bu etkinlikleri düzenleyen herkese çok tesekkür ediyorum zamanimiz çok iyi geçiyor bu sekilde herkese tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile