Diyarbakir Anneleri 'Anneler Gününe' Evlat Hasretiyle Giriyor

Diyarbakir Anneleri 'Anneler Gününe' Evlat Hasretiyle Giriyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden aileler, Anneler Gününe bir tarafi buruk giriyor. Annelerden Bedriye Uslu, “Bizim boynumuz sürekli büküktür. Böyle özel günlerde kolumuz kanadimiz kirik oluyor” dedi.

3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 349’uncu gününde kararlilikla devam ediyor. Evlat direnisindeki ailelere destek günbegün artarken katilim da saglaniyor. 358 ailenin katilim sagladigi nöbette, Anneler Günü buruk geçiyor. Ailelerin tek istegi Anneler Gününde çocuklarina kavusmasi.

Oglu Mahmut için 4 yildir HDP önünde evlat nöbeti tuttugunu belirten anne Bedriye Uslu, çocugu olmadan Anneler Gününü kutlayamadigini ifade etti.

Evladina ‘bari anneler gününde gel’ diye çagrida bulunan Uslu, “Oglum Mahmut için her gün HDP önündeki çadirin yolunu tutuyorum. Yarin anneler günü, oglum burada olsaydi çiçek koparip bana getirirdi. Oglumun parasi olmadiginda bana kopardigi çiçekleri getirir verirdi. Ben de diyordum ki; ne paraya gerek var ne de çiçege. Sen Kur’an-i Kerim oku bana yeter diyordum. Senin en büyük hediyen bu olurdu. HDP illetinin ne hakki vardi da oglumu dagda, tasta, magarada mahkum etti. Simdi oglum burada olsaydi bana yine Kur’an-i Kerim okurdu. Anneler Gününde, bayramlarda, dügünlerde içimiz sürekli buruk oluyor. Böyle özel günlerde kolumuz kanadimiz kirik oluyor. Maalesef ates sadece bizim eve düstü. Bizim anneler günümüz falan yok maalesef. Bizim boynumuz sürekli büküktür. Kimsenin 13 senedir beni çocugumdan ayri koymaya bir hakki yok. Rabbim buna sebep olanlari kahretsin” dedi.

9 yil önce oglunun HDP’liler tarafinda kandirilarak PKK’ya teslim edildigini söyleyen Abdurrahman Yasar’in annesi Zeliha Yasar, sunlari kaydetti:

“9 yildir oglumu HDP araciligiyla PKK’ya teslim etmisler. Biz çocuklarimiz için her gün HDP önünde evlat nöbetindeyiz. Yarin anneler günü münasebetiyle o günü çocuklarimiz olmadigi için kutlamayacagiz. Dügünlerde, bayramlarda hiçbir özel günü kutlamiyoruz. Daga kaçirilan çocugum yüzünden diger çocuklarim da anneler günümü kutlayamiyor. Eger oglum yanimda olsaydi muhakkak anneler gününü kutlardi. Bu günlerde çiçegini hiç eksiltmezdi. Çocugumun elindeki kalemi, çiçegi alip silah verdiler. Biz çocugumuzu HDP ve PKK’dan istiyoruz. Artik dayanacak gücümüz kalmadi.”

Tek isteklerinin evlatlarini serbest birakilmasi oldugunu ifade eden Güzide Demir de, çocuguna ‘teslim ol’ çagrisinda bulundu.

Oglu Aziz için nöbetini araliksiz devam ettirecegini belirten Demir, “4 senedir HDP önünde oturma eylemi yapiyorum. Benim oglumu kandirip daga kaçirdilar. HDP’liler oglumu PKK’ya teslim etti. Benim oglumu geri versinler. Oglum yetimdi, onu çok özledim. Oglumun yüzüne hasret kaldim. Yarin anneler günü, ama bize anneler günü yok. Çocuklarimiz yanimizda olsaydi anneler günümüz de olurdu. Ne bayram ne seyranimiz var. Çocuklarimizi daga tasa mahkum etmisler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile