Diyarbakir Otlari Ve Serbet Festivali

Diyarbakir Otlari Ve Serbet Festivali

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, yöresel otlarla yapilan yemekler ve serbetlerin tanitimi amaciyla 1. Diyarbakir Otlari ve Serbet Festivali düzenledi.

Esnaf Ve Sanatkar Isleri Dairesi Baskanliginca yapilan festivalde, Diyarbakir’in bereketli topraklarinda, bahar yagmurlari ile yetisen sifa ve lezzet kaynagi yöresel otlarla yapilan yemeklerin ve serbetlerin tanitimi ile ikrami yapildi. Bu yil ilki yapilan festivalde Karacadag etekleri ve Hevsel Bahçelerinden bitkiler toplanarak yöresel lezzetlere dönüstürüldü. Esnaf Ve Sanatkar Isleri Dairesi Baskani Ahmet Saldus, Tarihi On Gözlü Köprü üzerinde düzenlenen festivale iliskin yaptigi açiklamada, Diyarbakir’in çesit çesit otlarindan yapilan yemek ve serbet festivali düzenlediklerini söyledi.

Karacadag eteklerinden ve Hevsel Bahçelerinden 150 çesit ot topladiklarini belirten Saldus, bu otlardan 38 çesit yemek yaptiklarini ifade etti.

Saldus, Diyarbakir otlarini hem Diyarbakirlilara hem de Türkiye’de tanitmayi amaçladiklarini aktardi.

Kentin tarimin ilk yapildigi yer oldugunu ve gastronomide önemli bir noktada oldugunu vurgulayan Saldus, söyle konustu:

“Festivale yogun bir ilgi var. Ilk defa ot yemekleri festivali yapiliyor. Katilimcilardan ilk defa Diyarbakir otlarinin yemegini yiyenler var, çok memnun kaliyorlar.”

“Kirsal mutfakta çok fazla ot çesitlerimiz var”

Dicle Üniversitesi Asçilik Programi Ögretim Görevlisi Cüneyt Ates ise festivalin sehrin zengin yemek kültürünü tanitmayi hedefledigini vurguladi. Ates, sunlari dile getirdi:

“Birincisini düzenledigimiz festivalinin amaci Diyarbakir’da bulunan otlarin önemini insanlara anlatmak. Kirsal mutfakta çok fazla ot çesitlerimiz var. Neredeyse her ögünde tüketilebiliyor. O yüzden bizde belediyemiz araciligiyla bunlari insanlarin ögrenmeleri, tatmalari için böyle bir festival yaptik. Zaten farkli otlarla hazirlanmis yemeklerimizin cografi isaretleri de alindi. Bu tür yemeklerimizi yapip insanlarin begenisine sunduk”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile