Diyarbakırlı Gençlere Üniversite Tercihleri İçin Ücretsiz Rehberlik Hizmeti

Diyarbakırlı Gençlere Üniversite Tercihleri İçin Ücretsiz Rehberlik Hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Sen ve 5 dersane, üniversite tercihleri için gençlere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Sen ve 5 dersane, üniversite tercihleri için gençlere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz tercih masalarına gelerek gençlere başarı dileklerinde bulunurken, yardımcı olan rehber öğretmenlere teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi ile Birey, Kavram, Kadro, Kültür ve Karacadağ Dersanelerinin ortak yürüttüğü çalışmayla 6 Ağustos'ta sona erecek ÖSYM tercihlerini yapmaları için gençlere kılavuzluk yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda oluşturulan tercih masalarında dersanelerin rehber öğretmenleri gençlere yardımcı oluyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Kılavuz, Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Yıldız ve Eğitim Sen Şube Sekreteri Yıldırım Arslan ÖSYM tercihini
yapan gençleri ziyaret etti. Kılavuz kaç puan aldıklarını sorduğu gençlerle tercihleri konusunda sohbet etti. Çalışmanın geçtiğimiz Mayıs ayında Muğla Üniversitesi'nde çıkan olaylar sonucu hayatını kaybeden Şerzan Kurt anısına yapıldığını anımsatan Kılavuz, gençlere rehberlik eden dersanelere teşekkür etti. Gençlere başarı dileklerinde bulunan Kılavuz, "Sizler bizim umudumuz, yarınlarımızsınız" dedi.
Eğitim Sen Şube Sekreteri Yıldırım Arslan da yaptıkları çalışmanın gençlere tercih yapmaları konusunda bir nefes aldırma amacı taşıdığını söyledi. Arslan, "Çözüm, yüzyılı kapsayan eğitsel sistemin dönüşümünde ve çağdaş normlara ulaşmasındadır" diye konuştu.
26 Temmuz tarihinde başlayan ve haftanın yedi günü sürecek çalışma 10.00-18.00 saatleri arası öğrencilere ücretsiz olarak hizmet verecek. Tercih yapmakta sıkıntı çeken öğrenciler ÖSYM başvurularının son günü olan 6 Ağustos 2010 tarihine kadar sürecek olan tercih masalarına başvurabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile