Doktor Sigarayi Biraktirmada Basarinin Yollarini Anlatti Açiklamasi 'Asil Basarimizin Sebebi Seans Sikligimiz'

Doktor Sigarayi Biraktirmada Basarinin Yollarini Anlatti Açiklamasi 'Asil Basarimizin Sebebi Seans Sikligimiz'

Artan sigara kullanima karsi uyarilarda bulunan ve sigara biraktirmada Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi içerisindeki Sigara Biraktirma Klinigi’nin oldukça basarili oldugunu ifade eden Geleneksel ve Tamamlayici Tip Uygulamalari (GETAT) Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Onur Öztürk, “Seanslara sik gelen bir hastanin basarili olma ihtimali çok daha yüksektir. Buradaki asil basarimizin sebebi seans sikligimizdir” dedi.

Bünyesinde bulunan apiterapi, akupunktur, fitoterapi, ozon tedavi, mezoterapi, larva, kupa ve hacamat tedavileri ile sifa dagitan Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi GETAT Merkezi, ayrica sigara biraktirmada yogun çalismalar yürütüyor. Uzman doktor ve saglik çalisanlari ile birlikte geleneksel tamamlayici tip ile birlikte bütünleyici bir tedavi yürüten ekip, insanlara sigarayi biraktirmaya çalisiyor.

"Dünyanin gelmis, geçmis en büyük problemi"

Çalismalar hakkinda bilgi veren GETAT Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Onur Öztürk, "Bu ise uzun yillarca vakit harcamis, emek vermis bir hekim olarak; dünyanin gelmis geçmis en büyük problemi diyebilirim. Halen ulasilabiliyor, her yerde tüketilebiliyor. Farkli sigara ürünlerine ulasilabiliyor. Her yastan herkes bu ürünü rahatça kullanip kendisini rahatça zehirleyebiliyor. Bence her hekim sigarayi nasil biraktirabilecegini bilmesi gerekiyor. Bunun egitimini almak zorundadir. Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin sigarayi birakma klinigi ise en dogru yer. Burada egitim klinigi olarak sigarayi nasil biraktiracagimizi ögretiyoruz ve sigara biraktirma amaciyla hastalarimizi kabul ediyoruz. Yüz yüze hasta kabulü sagliyoruz. Neredeyse her gün bu hizmeti veriyoruz. Diger hizmetlerimizin yaninda birçok farkli hizmet ayni zamanda vermeye çalisiyoruz. Sigara biraktirma ise bizim en büyük hizmetlerimizden birisidir. Hastalar ilk geldikleri zaman check-up uygulamasi yapiyoruz. Sadece sigarayi biraktirmiyoruz, diger hastaliklarina da müdahale ediyoruz. Onlarin sigara içmesini etkileyecek diger faktörleri de dislamaya çalisiyoruz. Onlara bütüncül açidan yaklasiyoruz. Bizim sigarayi biraktirma oranlarimizin diger kliniklere göre daha fazla oldugunu söyleyebiliriz" diye konustu.



"Buradaki asil basarimizin sebebi seans sikligimizdir"

Günde 5 ile 10 hasta kabul ettiklerini ifade eden Doç. Dr. Onur Öztürk, "Biz hastalarimizi haftada bir kez davet ediyoruz. Genellikle ayni gün ve ayni saatte olmasina dikkat ediyoruz. Sigara biraktirmada en önemli nokta seanslara düzgün gelebilmektir. Ilaç tedavisi, davranissal tedavi veya hastanin uyumu tabii ki bunlar çok önemlidir. Seanslara sik gelen bir hastanin basarili olma ihtimali çok daha yüksektir. Biz burada çok fazla sayida hasta kabul edemiyoruz. Tabii ki günde 100 tane hasta bakmiyoruz. Günde 5 ile 10 arasi hasta kabul etme durumumuz olabiliyor. Hastalarimizin birakma ihtimali de ona göre çok fazla oluyor. Bu konuda baska ilaç tedavileri vardir. Bir psikolojik tedaviler vardir. Biz bunlari harmanliyoruz. Üstüne bir de yönettigimiz geleneksel ve tamamlayici tip tedavilerinden ekliyoruz. Bunlar hipnoz, akupunktur gibi tedavilerdir. Hastalarimiza bütüncül bir tip hizmeti vermeye çalisiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile