DOSD Meram Ilk Ders Zili Için Gün Sayiyor

DOSD Meram Ilk Ders Zili Için Gün Sayiyor

Ön kayitlari devam eden DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi ilk ders zili için gün sayiyor. Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus, egitim modeliyle Türkiye’de ilk ve tek olacak DOSD Meram’da hazirliklarin tamamlandigini ve kisa süre içerisinde egitimlerin baslayacagini belirtti.

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle hayata geçirilen DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi açilisi için gün sayiyor. Egitim modeliyle Türkiye’deki ilk ve tek merkez olan DOSD Meram’da binanin hazirliklarinda sona gelinirken ön kayitlar için yogun bir basvuru süreci yasaniyor.

“DOSD Meram özel bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarina önemli dokunuslar yapacak”

Down sendromlu bireylerin hayatina dokunmak için hayata geçirilen DOSD Meram’da insaat sürecinin tamamen tamamlandigini ve sadece rötuslarin yapildigini belirten Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, egitim alacak bireylerle egitimci ve gönüllülerin ön basvuru sürecinin devam ettigini hatirlatti. Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi DOSD’un belediye, üniversite, milli egitim ve sivil toplum kuruluslarinin is birligiyle olusturulan Türkiye’deki ilk ve tek merkez olacagini ifade eden Baskan Mustafa Kavus, “DOSD Meram, down sendromlu bireylerin yasama katilimlarini ve hayatin içindeki rolleri üstlenebilmelerini saglayacak. Fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelisimlerine katki sunacak ve bireysel özelliklerini öne çikaracak. DOSD Meram için artik son virajdayiz. Kayitlar tamamlanir tamamlanmaz egitimlere baslayacak, çocuklarimizin ve ailelerin yasamlarina dokunmaya gayret edecegiz. Bu önemli ve güzel firsattan yararlanabilmeleri adina tüm özel bireylerimizin ön kayit yaptirmalari gerekiyor” dedi.

Durunday Mahallesi’nde bulunan DOSD Meram 8 bin 835 metrekare arsa alani içerisinde, bin 340 metrekare kapali alana ve 5 bin metrekare yesil alana sahip. Merkez bünyesinde, egitim birimleri, sosyal tesis, idari birimler, rehabilitasyon uygulama alani, spor atölyesi, fizik tedavi merkezi ile konaklama alanlari bulunuyor. Özel bireyler, merkezde ayrica 6 bireysel egitim sinifi ve 2 grup egitim sinifinda egitim alacak. Bireysel siniflarda haftada 240 saat egitim, grup siniflarda ise haftada 192 saat egitim imkani saglanacak. Down sendromlu bireyler, kapali ve açik alanlarda sunulacak uygulamali egitimler sayesinde dil ve motor becerilerini özgün programlarla gelistirecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile