Dösemealti Ilçesine 35 Kilometrelik Yeni Dogalgaz Hatti

Dösemealti Ilçesine 35 Kilometrelik Yeni Dogalgaz Hatti

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, 2023 yili içerisinde ilçede 35 kilometre daha yeni dogalgaz hatti dösenmesi için imzalanan protokolde “Göreve geldigimizden itibaren 226 km dogalgaz altyapi çalismasi yapilarak 14 bin konut dogalgaza kavustu" dedi.

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, ilçenin dogalgazdan yararlanabilmesi için yaptigi çalismalar 2017 yilinda sonuç vermisti. Baskan Genç, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yaptigi görüsmeler ve basvuru sonucunda Çiplakli Mahallesi’nde 2 bin 500 metrekare alan üzerine 1 milyon 200 bin euro yatirimla 37 bin metreküp kapasiteli dogalgaz basinç düsürme istasyonu kuruldu. Dogalgaz Bölge Istasyonu’nun yapilabilmesi için yetkili kurum ile protokol imzalayan Genç, ilçenin dogalgazla tanismasini saglamisti.

Toplam 226 kilometre hat

Belediye olarak yatirimci firmaya her türlü destegi ve kolayligi sagladiklarini belirten Baskan Genç, sözlerini söyle sürdürdü: “Göreve geldigimizden itibaren 226 km dogalgaz altyapi çalismasi yapilarak 14 bin konut dogalgaza kavustu. Amacimiz bir an önce bölgemizin tamamina ve isteyen herkese dogalgaz ulastirmak” dedi.

Imzalanan protokole göre, dogalgaz hatti kazi izni ile çalismalar sirasinda bozulan cadde ve sokaklarda tamir, onarim, yeniden asfaltlanma ve parke tasi döseme isleri yüklenici firma tarafindan yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile