Dul kadınları fuhuşa sürüklüyorlardı

Dul kadınları fuhuşa sürüklüyorlardı

Çete lideri ve üyeleri kadınlardan oluşan 20 kişilik fuhuş çetesi çökertildi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yüzlerce polisin katılımıyla eş zamanlı yaptığı baskınlarda, liderliğini 40 yaşındaki S.D. isimli kadının yaptığı 20 kişilik fuhuş çetesini çökertti. Üyelerinin çoğu kadınlardan oluşan çetenin, çevrelerinde araştırma yaparak özellikle kredi kartı borcu olan ve maddi sıkıntı çeken dul kadınları belirleyip "1-2 kez para karşılığında erkeklerle birlikte olursanız borçlarınızı ödersiniz" diye kandırıp fuhuşa sürüklediği öğrenildi.

ÇETE LİDERİ VE ÜYELERİ KADIN

İzmir polisi, gelen şikayetler ve ihbar mektupları üzerine Manisa, Akhisar, İzmir ve Çeşme'de 30 adrese düzenlenen operasyonda, liderliğini S.D. isimli kadının yaptığı fuhuş çetesini çökertti. Operasyonda fuhuş çetesinin 20 üyesi polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadeleri alınan zanlılardan 5'i serbest bırakılırken 10'u kadın olmak üzere toplam 15 kişinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

DUL VE BORÇLU KADINLARI SEÇMİŞLER

6 aylık teknik takip sonucu yapılan baskınlarda gözaltına alınan çete üyelerinin, özellikle dul ve kredi kartı borcu bulunan kadınları fuhuş batağına sürüklediği belirtildi. Çete üyesi kadınların, çevrelerinde araştırma yaparak, eşi olmayan ve kredi kartı borcu yüzünden zor durumda bulunan kadınları belirledikleri öğrenildi. Bazı erkek müşterilerin de kendi çevrelerindeki dul ve borçlu kadınların isimlerini çeteye verdiği belirtildi. Çete üyelerinin, iletişim bilgilerini aldıkları kadınları, "1-2 kez para karşılığında erkeklerle birlikte olursanız borçlarınızı ödersiniz" sözleriyle kandırarak fuhuşa sürüklediği öğrenildi.

MAĞDURLARIN ARASINDA 17 YAŞINDAKİ KIZ DA VAR

Çetenin fuhuş batağına sürüklediği öne sürülen 17 kadın mağdur arasında liseden geçen yıl ayrıldığı öğrenilen 17 yaşındaki bir kızın da bulunduğu öğrenildi. İfadesi alınan ve ailesine teslim edilen genç kızın kendi isteğiyle para kazanmak için erkekle ilişkiye girdiği iddia edildi. Bu arada ifadeleri alınan mağdur kadınların çete lideri S.D. ile çete üyelerinden şikayetçi olmadıkları belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile