Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi, Türkiye'de Ilk Kez Erciyes'te Düzenlenecek

Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi, Türkiye'de Ilk Kez Erciyes'te Düzenlenecek

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Türkiye Motosiklet Federasyonu Üyesi Mahmut Nedim Akülke’yi makaminda kabul etti. Akülke, Baskan Büyükkiliç’a Türkiye’de ilk kez Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçeklestirilecek Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi Cumhurbaskanligi himaye beratini takdim etti.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in turizmin amiral gemisi olarak nitelendirdigi dünyanin sayili kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi’nin Türkiye etabi SNX Türkiye’ye 8, 9 ve 10 Mart’ta ev sahipligi yapacak. Bu çerçevede, Türkiye Motosiklet Federasyonu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke tarafindan Cumhurbaskanligi himaye berati, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a teslim edildi.

Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi’ni ülkemize ve Erciyes’e kazandirdiklari için mutlu oldugunu belirten Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye Yüzyilinin ilk büyük uluslararasi etkinligini Erciyes’te yapmaktan dolayi mutluyuz. Ikinci mutlulugumuz da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tensipleriyle bu büyük organizasyonumuz Cumhurbaskanligi himayelerinde yapilacak. Erciyes bizim gözbebegimiz. Cumhurbaskanimiz da bizi ayrica onure etti. Insallah ülkemize yakisir bir organizasyon yapacagiz. Spor Turizminde iddiamizi bu vesileyle tescil ettirmis olduk. Bir kez daha Dünya Sampiyonasi ve Himaye sehrimize hayirli olsun” dedi.

Erciyes, bu Sampiyona ile milyarlarca sporsevere tanitilacak

Ülkemizi ilk kez snowboard, snowkite, kar voleybolu gibi branslarda dünya kupalari ve Avrupa kupalari ile tanistiran Erciyes, kis turizminin amiral gemisi olarak Türkiye’yi uluslararasi arenada en iyi sekilde temsil etmeye devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes A.S. tarafindan isletilen dagcilik ve kis sporlari alaninda 112 kilometrelik 41 kayak pisti ve 19 mekanik tesisi ile dünyanin sayili kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi’nin Türkiye etabina ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafindan dünyanin en prestijli yarislarindan biri olarak kabul edilen Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi, Cumhurbaskanligi himayelerinde, Büyüksehir Belediyesi, Erciyes A.S. ve Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan 8-9-10 Mart’ta Türkiye’de ilk kez Erciyes’te yapilacak.

FIM tarafindan 2004 yilindan bu yana Isveç, Isviçre, Finlandiya, Norveç gibi Avrupa’nin en iyi kayak merkezlerinde yapilan Kar Motosikleti Dünya Sampiyonasi bu yil Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapi bölgesinde özel olarak hazirlanan pistte gerçeklesecek.

Sampiyonanin yaninda ATV ve Motosnow kategorilerinin yer aldigi Erciyes Cup ile 50’den fazla sporcu ayni pistlerde farkli bir heyecan olusturacak.

Iki gün sürecek olan Sampiyona tüm dünyada milyarlarca izleyiciye ulasacak.

Katilimcilar Sampiyona boyunca eglenceli yarismalar, spor aktiviteleri, konserler ve birçok farkli aktivite ile hem sampiyonanin hem de kis festivalinin keyfini çikaracak. Sampiyona vesilesiyle yapilacak olan Erciyes Kis Fest kapsaminda ünlü sanatçilar sahne alacak.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin önemli yatirimlari ile dünyanin sayili kayak merkezlerinden birine sahip olan ve 2024 Yili Avrupa Spor Sehri seçilen Kayseri, 3 milyarin üzerinde insana ulasilmasi hedeflenen organizasyon ile dünyaya tanitilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile