Eczacilar Birligi Baskani Üney Açiklamasi 'Artik Türkiye'de Eczacilik Fakültesine Ihtiyaç Yok'

Eczacilar Birligi Baskani Üney Açiklamasi 'Artik Türkiye'de Eczacilik Fakültesine Ihtiyaç Yok'

’Eczacilar Günü’nde konusan Türk Eczacilari Birligi Baskani Arman Üney, artik Türkiye’de eczacilik fakültesine ihtiyaç kalmadigini ve açik olan eczacilik fakültelerinin bir kisminin da AR-GE merkezlerine dönüstürülmesi gerektigini söyledi.

14 Mayis Eczacilar Günü dolayisiyla Samsun’da Atatürk Aniti’nda tören düzenlendi.

Anita çelenk sunumu ile baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Törende konusan Türk Eczacilari Birligi Baskani Arman Üney ve Samsun Eczaci Odasi Baskani Onur Ferhat Karacan, deprem bölgesindeki özverili çalismalari nedeniyle eczacilara tesekkür ederken, eczacilarin sorunlarindan da bahsettiler.

“Artik Türkiye’de eczacilik fakültesine ihtiyaç yok”

Birçok yeni mezun eczacinin istihdam sorunu yasadigina deginen Türk Eczacilari Birligi Baskani Arman Üney, “14 Mayis, bilimsel eczaciligin 184. yilini kutluyoruz. Genel seçimler nedeniyle 1 gün erkenden kutladik. Çok zor bir süreçten geçtik. Öncesinde pandemi, sonrasinda deprem felaketi, yüregimizi burkan, yüregimizi yakan, deprem felaketinden sonra Türkiye’de tüm eczacilar sahadaydilar. Türk Eczacilari Birligi’nin organizasyonunda odalarimizin koordinasyonunda 28 Sahra Eczanesi kurduk ve burada gönüllü meslektaslarimiz görev yaptilar. Türkiye’de eczacilarin birçok sorunu var. Kamudaki meslektaslarimizin çok önemli problemleri var. Eczacilik fakülteleriyle ilgili çok ivedi bir düzenlemeye ihtiyaç var. Artik Türkiye’de eczacilik fakültesine ihtiyaç yok. Mezun olan meslektaslarimizin istihdaminda çok büyük bir plansizlik var. Dolayisiyla eczacilik fakültelerinin artik açilmamasi ve bir kisminin da AR-GE merkezlerine dönüstürülerek kapatilmasina ihtiyaç oldugunu söylemek istiyorum. Her yil 3 binden fazla eczacilik ögrencimiz mezun oluyor. Eczacilik fakültelerinin sayisinin bu kadar fazla olmasi ve mezun sayisinin fazla olmasi nedeniyle genç meslektaslarimiz çok zor sekilde hayata baslamak durumunda kaliyorlar. Yüksekögretim Kurumuna bunu defalarca iletmis olmamiza ragmen henüz bu konuda bir düzenleme yapilmadi. Umuyorum ve diliyorum ki önümüzdeki dönemde bu konuda adimlar atilir” dedi.

Eczacilarin her zaman vatandasin yaninda olduguna deginen Onur Ferhat Karacan ise “Zor bir dönemden geçtik. Pandemiden sonra biraz daha rahatlayacagimiz bir dönem olacak, yavas yavas normal bir hayata geçecegiz derken maalesef 6 Subat sabahi aci bir felaketle karsi karsiya kalarak uyandik. Bizler yine geçmiste oldugu gibi duyarliligimizi göstererek bölgedeki vatandaslara, meslektaslarimiza can suyu olmaya çalistik. Türk Eczacilari Birligimizin önderliginde bölgede 28 adet çadir ya da konteyner eczanede vatandasin ilaçsiz kalmamasi için çaba sarf ettik. Biz Samsun Eczaci Odasi olarak sorumlu oldugumuz Kahramanmaras’ta 8 tane eczanenin kurulumunda aktif rol oynadik. Gönüllü olarak oraya katilan, gidemeyip disaridan destek sunan, ilaç gönderen, eczanelerinde ilaç yapan tüm meslektaslarima, eczane teknisyenlerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Samsun Saglik Il Müdürlügü, Samsun Bölgesi Veteriner Hekimler Odasi, Samsun Dishekimleri Odasi ve Samsun Tabip Odasi’nin da anita çelenk sundugu tören, toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile