Edebiyatin Duayenleri Mersin'de Bulusacak

Edebiyatin Duayenleri Mersin'de Bulusacak

İçel’in kültür hayatini canlandiran Büyüksehir Belediyesi, bu yil 2.’sini düzenledigi ‘Uluslararasi İçel Edebiyat Festivali’ ile birbirinden degerli yazarlari, edebiyatseverlerle bulusturacak.

Geçtigimiz yil ilkini düzenledigi Edebiyat Festivali ile katilimcilarin begenisini alan İçel Büyksehir Belediyesi, festivali geleneksel hale getirerek bu yil da ‘Yenilesmeler’ temasiyla İçel’i sanata ve sanatçiya doyurmaya hazirlaniyor. Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan organize edilen festivale, Türkiye’nin yani sira Fransa’nin da yazarlari,11-14 Ocak tarihleri arasinda İçel Büyüksehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayinda agirlanacak.

“Festival bu yil uluslararasi standartta gerçeklesecek”

İçellilerin ve Türkiye’nin birçok yerinden edebiyatseverin merakla bekledigi festival hakkinda bilgi veren Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Kent Katilimi ve Sivil Toplumla Iliskiler Sube Müdürü Basar Akça, festivalin yalnizca 4 güne sikistirilmadigini, yapilan yarismalarla yil boyu sürdügünün altini çizdi. Bu yil yapilan festival çerçevesinde gerçeklestirilen yarismalarin da ödüllerini dagittiklarini kaydeden Akça, çok degerli eserlerin yarismaya katildigini belirtti.

Festivalin bu yil uluslararasi standartta olduguna dikkat çeken Akça, “Bu yil konuk ülkemiz Fransa. Türk edebiyatindan ve Fransiz edebiyatindan çok degerli isimler, 4 gün boyunca İçel’de bizlerle birlikte olacak” dedi.

Festivalde gün boyu söylesiler, paneller, konferanslar, dinletiler ve sergiler yapilacagini söyleyen Akça, “Ayrica bu festival sadece katilimcilarin söylesi ve panellerinin takip edebilecegi bir festivalden ziyade, ayni zamanda workshoplarda, atölyelerde edebiyatin deneyimlenebilecegi bir özellige sahip” diye konustu.



“Festivale Türk ve Fransiz edebiyatindan çok önemli isimler katiliyor”

Festivalin 7’den 70’e herkese hitap ettigini ve programda Türk ve Fransiz edebiyatindan çok önemli isimlerin yer aldigini kaydeden Akça, “Gün boyu yogun bir program olacak. Gelen katilimcilarimiz programi hem takip edebilecekler hem de çocuklara ve gençlere yönelik yaptigimiz atölye ve workshoplarda da bu deneyimlemeleri hep birlikte yasayacagiz. Bu festivalin, İçel’in yakin çevresinde yasayan edebiyatseverlerin de mutlaka ilgisini çekecegini düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Festivale uzun zamandir hazirlandiklarini ve 25’in üzerinde katilimci oldugunu kaydeden Akça, İçel’den yerel yazarlarin da programda yer alacagini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile