Edirne'de Çöpten 10 Ayda 7 Milyon 614 Bin Kilovat Elektrik Üretildi

Edirne Kati Atik Yönetim Birligi (EDIKAB) Baskani ve Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, kentte yilin 10 ayinda çöpten 7 milyon 614 bin 120 kilovat elektrik üretildigini bildirdi.

Edirne Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlenen EDIKAB Ekim Ayi Olagan Meclis Toplantisi'nda, Edirne Kati Atik Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nde 25 Kasim 2018'den bu yana çöpten elektrik üretildigini söyledi.

Yatirimci firma tarafindan Mekanik Biyolojik Ayristirma Sistemi'nin kuruldugunu, bu sistemin de çok yakinda tam otomatik çalismaya baslayacagini belirten Gürkan, sunlari kaydetti:

"2021 yilinin 10 ayinda 7 milyon 614 bin 120 kilovat elektrik üretildi. Enerji Bakanliginin kestigi her faturanin yüzde 10’unu aliyoruz. Bu da KDV hariç 855 bin 961 lira 72 kurus birligimizin geliri oldu. Tibbi atiklari toplamayi da firmaya devretmistik. 10 ayda 616 bin 844 ton tibbi atik toplandi. Bunun bedeli olan 215 bin 673 lira 5 kurus da birligimize gelir olarak kaydedildi."

Mekanik Biyolojik Ayristirma Sistemi ile tüm atiklarin ayristirilacagini belirten Gürkan, organik atiklarinda dogal gübreye dönüstürülecegini, burada olusturulacak dogal gübrenin bir kisminin da üreticilere dagitilacagini kaydetti.

Sifir Atik Çalismalari kapsaminda da Edirne Belediyesi'ne 125 elbise konteynerleri, 5 mobil atik getirme merkezi kuruldugunu ifade eden Gürkan, "Yine ayni çalisma kapsaminda Havsa Belediyesine 10 elbise konteyneri, 1 mobil atik getirme merkezi, Süloglu Belediyesi ile Lalapasa Belediyesine 5 elbise konteyneri ve 1 mobil atik getirme merkezi konuldu" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile