Edirne'de Sosyal Hizmet Merkezinde Hazirlanan El Emegi Ürünler ABD'ye Ihraç Edilecek

Edirne'de dezavantajli vatandaslarin el becerilerinin gelistirilmesi amaciyla kurulan sosyal hizmet merkezinde kadinlarin hazirladigi ürünler, ABD'ye ihraç edilecek.

Umurbey Mahallesi'nde kurulan sosyal hizmet merkezinde el emegi ürünler hazirlayan kadinlar, geçen yil Edirne Valisi Ekrem Canalp ve esi Ayten Canalp'in tesvikleriyle Valide Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifini kurdu.

Kooperatif bünyesinde çalismalarini sürdüren kadinlar, ürettikleri örgü hirka, atki, bere, mataralik ve çantalari bir sirket araciligiyla ABD'ye ihraç etmeye hazirlaniyor.

Kooperatif Baskani Sükriye Bilgiç, AA muhabirine, kooperatif bünyesinde 38 kadinin çalismalara katildigini söyledi.

Katildiklari lavanta festivalinde kendileriyle iletisime geçen Tekirdagli kadinlar araciligiyla ürünlerini ihraç edeceklerini belirten Bilgiç, "Bize dönüs sagladilar, bizimle çalismak istediler. Ögrencilerimiz el örgüsü, makine isi ve hediyelik esya konusunda gelismis durumda. Biz de Tekirdagli kadinlarla bu isi yapmaya basladik. Ilk teslimatimizi 11 Eylül'de yapacagiz insallah. Kadinlarimizla üretmeye devam ediyoruz." dedi.

Bilgiç, kadinlarin, el emegi ürünlerinin baska ülkelere ulasmasinin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Ihracatin kadinlara ekonomik anlamda da katkisinin olacagini ifade eden Bilgiç, "Herkes evine bir nebze de olsun bir seyler götürebiliyor, çocuklarinin okul masraflarini karsilayabiliyor. Daha rahat yasamaya basladilar. Insallah bu baslangiç olacak. Daha güzel islerle kendilerini ispatlayacaklar. Birkaç firmanin ürünlerini de makine bazinda üretiyoruz. Kooperatiflesmek çok önemli." diye konustu.

Merkezde 12 yildir üretime katki sunan Müjgan Bati da yurt disinda isimlerinin duyulmasinin kendilerini mutlu ettigini belirtti.

Birlikte güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Bati, "Arkadaslarimizla burada birlikte çalismaktan mutluyuz. Üstelik para kazaniyoruz." dedi.

Merkeze 1,5 yildir Süloglu ilçesinden gelen Feriha Çarpar da çok güzel islerin ortaya çiktigini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile