Edirne'nin Tek Kadin Muhtari, 'Muhtarlik Erkek Isi' Algisini Yikti

Edirne'nin Tek Kadin Muhtari, 'Muhtarlik Erkek Isi' Algisini Yikti

Edirne’nin Medrese Alibey Mahallesi Muhtari Nesrin Günay, toplumda muhtarliga genelde erkek isi olarak bakilsa da yaptiklari basarili çalismalar sonucunda bunu kirdiklarini söyledi.

Muhtarlik seçimleri öncesi kapi kapi, kahve kahve dolasarak planladigi çalismalari anlatan ve mahalle sakinleriyle sik sik bir araya gelen Medrese Alibey Mahallesi Muhtari Nesrin Günay, hayata geçirdigi faaliyetlerle kisa sürede mahalle sakinlerinin güvenini kazandi.

Edirne’de kadinlarin güçlerinin farkina vardigini ve kendilerine güvenlerinin arttigina dikkat çeken Günay, muhtarligin erkek isi oldugu algisini yikmanin mutlulugunu yasadigini belirtti.

Mahallelinin derdiyle dertlenen ve yeri geldiginde sevincine ortak olan Muhtar Günay, kendisini seçen ve destek olan mahalle sakinlerine tesekkür etti.

"Biz mahallede bir köprü görevini görüyoruz"

Muhtar olarak görev yaptigi için çok mutlu ve gururlu oldugunu söyleyen Günay, "Edirne gibi bir sehirde merkez ve köylerde 62 muhtarin içinde tek kadin olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Böyle kahvehaneleri de evleri de rahatlikla gezebiliyorum. Mahalle sakinlerimin iyi günlerinde kötü günlerinde her seyinde yanlarindayim bana böyle küçügü de gelir büyügü de gelir yaslisi genci de gelir erkek de gelebilir bayan da gelebilir rahatlikla her derdini her ihtiyacini anlatabilir. 24 saat telefonlarim açiktir ve herkesle birebir görüsürüm. Biz mahallede bir köprü görevini görüyoruz. Ilk olarak ihtiyaçlarini ve dileklerini bize söylerler ve biz de direkt yetkili kurumlara iletiriz. Su durumdan çok memnunum annelik duygusu oldugu için de bir kadin olarak görevimi layikiyla yaptigima eminim ve herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.



"Benim muhtar deyince sok oluyorlar"

Bundan sonra kadinlarin her yerde ve her alanda daha fazla yer almasini istedigini belirten Günay, "Göreve baslayali 2 buçuk yil oldu. Göreve geldigim ilk zamanlar da çok sasiriyorlardi. Simdi de ilk gelenler ve mahalleme tasinanlar sasiriyor. Telefonda özellikle muhtarla görüsecektik diyorlar. Benim muhtar deyince sok oluyorlar. Güzel bir duygu, mutluluk verici. Bu millete hizmet etmenin huzurunu yasiyorum. Insanlara hizmet etmek benim için gurur verici" ifadelerini kulandi.

"Kadinlar aslinda her sektörün içinde olmali"

Muhtardan çok memnun olduklarini söyleyen mahalle sakinlerinden Ali Osman Can, kadinlarin siyasetin içinde ve mahalle yönetimlerinin içinde olmasini desteklediklerini aktardi. Kadinlarin her sektörün içinde olmasi gerektigini belirten Can, "Sadece muhtarlikta degil bu bakis açilarinin daha farkli olduguna inaniyorum ben daha çogalmasini istiyoruz baska sektörlerde de kadinlarin yönetici pozisyonunda olmasi gerektigini düsünüyorum" dedi.



"Insallah bu örnek çogalir"

Medrese Ali Bey Mahallesi sakinlerinden Muhterem Ceylan ise, "Kadinlarin hayatin her alaninda olmasi Türkiye’nin gelecegi açisindan da önemli biz de bu örnegi Edirne’de mahallemizde temsil ettigi için kendisinde çok tesekkür ediyoruz. Insallah bu örnek çogalir Türkiye’de kadinlar demin de arkadasimizin dedigi gibi her alanda görev alir. Tüm kadin muhtarlarin gününü kutluyoruz" diye konustu.

Muhtarin çok basarili çalismalar yaptigini ve mahalleye kadin eli degmesinin farkini yasadiklarini belirten Mahalle Sakinlerinden Turhan Akyüz, “Çalismalarini çok begeniyoruz ve her zaman takdir ediyoruz. Her zaman da destekçisi olacagiz. Tüm kadinlarin her faaliyette olmasi gerekiyor. Tüm muhtarlarin muhtarlar gününü kutlar ve hepsine basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile