Elazig Belediyesi, Sokak Hayvanlarini Yalniz Birakmiyor

Elazig Belediyesi, Sokak Hayvanlarini Yalniz Birakmiyor

Soguk kis gününde sokak hayvanlarini unutmayan Elazig Belediyesi ekipleri, parklarda bulunan noktalara su, mama ve yem birakti.

Elazig Belediyesi sadece kar yaginca degil, her daim sokak hayvanlarinin yaninda olmayi sürdürüyor. Bu çerçevede Veteriner Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, kis aylarinda sokak hayvanlarinin daha iyi kosullarda yasayabilmesi için baslattiklari hummali çalismalari sürdürüyor. Daha önce mahallelerde bulunan 90 parka su ve mama kaplari yerlestiren ekipler, her gün sabah saatlerinde bu noktalari ziyaret ederek su kontrolü yapip kedi ile köpekler için mama ve kuslar için yem birakiyor. Belediye ekiplerini gören sokak hayvanlari ise kosarak yanlarina gidiyor ve birakilan mamalari yiyor.

Öte yandan ekipler, hasta ve yarali olan kedi ile köpekleri tespit ediyor. Tespit edilenler, Elazig Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi ediliyor.

Belediye ekiplerine tesekkür eden vatandaslardan Lütfiye Pirinç, “Burada 40 kedi var. Belediye ekiplerinden Allah razi olsun. Bu dünya geçici. Ahirette var. Vatandaslar onlari da düsünsün. Kendi karnimizi doyurmakla olmuyor. Belediye mahalledeki parka 2 kedi evi yaptirdi. Belediyeden Allah razi olsun. 2-3 ev daha yapilsa çok iyi olur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile