Elazig'da 169 Depremzede Daha Evlerine Kavustu

Elazig'da 169 Depremzede Daha Evlerine Kavustu

Elazig’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklügündeki deprem sonrasinda kent geneli ve kirsal kesimlerde konutlarin yapimlari devam ederken, 169 depremzede vatandas daha evlerine kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Elazig’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremde Elazig’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kisi hayatini kaybetti, iki sehirde binlerce konut ise agir hasar gördü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un koordinesinde 24 bin 83 konutun insa edilmesi için çalisma baslatildi. Çalismalar çerçevesinde tamamlanan binlerce konutun teslimati yapilirken Rüstempasa Mahallesi’nde 7 konut, Mustafapasa Mahallesi’nde 23 konut ve Sürsürü Mahallesi’nde 2 konut olmak üzere toplam 32, Yemislik Mahallesi’nde 17 konut, Zafran Mahallesi’nde 2 konut, Aksaray Mahallesi’nde 1 ve kirsal kesim alanlarinda yapilan 117 konutun yapimi daha tamamlandi. Bölgedeki 169 hak sahibi için AFAD binasinda noter esliginde Vali Ömer Toraman’in da katilimiyla kura çekimi yapildi. Çekilen kuralar ile 169 hak sahibi evine kavustu.

’’Kent genelinde 21 bin konutun teslimi yapildi’’

Bugün AFAD Il Müdürlügünde hak sahibi vatandaslar için bir kura çekimi gerçeklestirdiklerini belirten Elazig Valisi Ömer Toraman, ’’Bugün çekecegimiz kuralarin içerisinde merkezde kentsel dönüsüm alaninda AFAD Baskanligina devredilen Rüstempasa Mahallesi’nde 7 konut, Mustafapasa Mahallesi’nde 23 konut ve Sürsürü Mahallesi’nde 2 konut olmak üzere toplam 32 konutun kura çekimi gerçeklestirilecek. Yine ilimiz merkezinde rezerv alanlarda TOKI tarafindan AFAD Baskanligina teslim edilen Yemislik Mahallesi’nde 17 konut, Zafran Mahallesi’nde 2 konut ve Aksaray Mahallesi’nde 1 konut olmak üzere toplamda 20 konutun kentsel dönüsüm ve rezerv alanlarinda toplamda 52 konut için kura çekmis olacagiz. Daha öncede de ifade ettigim gibi il merkezinde AFAD’tan hak sahibi olan fakat konutunu teslim etmedigimiz vatandas sayisi 274’tü bugün çekecegimiz kurayla bu sayi 222’ye düsmüs oluyor. Noterimiz araciligiyla bugün kirsal kesimlerde köylerimizde TOKI tarafindan yapimi tamamlanan köy konutlarindan da 117 adet konutun kura çekimini yapacagiz. Bugün burada toplamda 169 konutun kurasini çekip hak sahibini belirlemis olacagiz. Konutlarimiz bitmis oldugu için en kisa zamanda da anahtarlarini vatandaslarimiza teslim edecegiz. Bugüne kadar toplamda 21 bin hak sahibi vatandasimiza konutlarini teslim etmis bulunuyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile