ele geçirilen 9 bin 847 paket gümrük kaçağı sigara yakılarak imha edildi

SİVAS - Şarkışla ilçesinde jandarma ekiplerince ele geçirilen 9 bin 847 paket gümrük kaçağı sigara yakılarak imha edildi.

Şarkışla Jandarma Komutanlığı tarafından çeşitli tarihlerde yapılan uygulamalarda, 9 bin 847 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Sigaralar, belediye binası yanındaki boş arazide yakılarak imha edildi. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Halil Saraç da alana gelerek sigaraların imhalarını izledi.

-Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları sürüyor

Şarkışla'da düzenlenecek Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları devam ediyor.

İlçe Kaymakamı Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu için 6 Temmuz'da düzenlecek kültür ve sanat festivali için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Festival programının ilçe merkeziyle Aşık Veysel'in köyü Sivrialan'da gerçekleşeceğini anlatan Gül, Aşık Veysel Müzesi ek binası ve Atatürk'ün bir gece konakladığı Şemsi Efendi Konağı'nın açılışını yapacaklarını da kaydetti.

Festival kapsamında çeşitli ses sanatçılarının konser vereceğini de belirten Gül, "Dünyaca ünlü Aşık Veysel'e bugün herkesin daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Uzaktan yakından tüm Veysel dostlarını festivalimize bekliyoruz" dedi.

Gül, festivale katkısı olanlara da teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile