Emet'te Aricilara 6 Bin 50 Kilogram Seker Dagitildi

Emet'te Aricilara 6 Bin 50 Kilogram Seker Dagitildi

Kütahya’nin Emet ilçesinde Ilçe Tarim Müdürlügü tarafindan düzenlenen programda aricilik kayit sistemine kayitli ari yetistiricilerine destek amaciyla indirimli toplam 6 bin 50 kilogram seker dagitimi yapildigi bildirildi.

Düzenlenen programa, Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Ilçe Tarim Müdür Vekili Alper Kizilçay, Özel Idare Müdürü Adem Tuncel, Ziraat Odasi Baskani Sami Yüksel, Il Genel Meclisi Üyeleri Ismail Elmaci, Halil Malli ve ilçe ve köylerinde aricilik faaliyetlerini yürüten aricilar katildi.

Seker dagitim töreninde konusan Kaymakam Hasan Çiçek, “Aricilik tarimin bir parçasi oldugu gibi, çok zahmetli zanaatkarlik ve incelik isteyen bir istir. Aricilik ve bal üretimi çok önemlidir. Özellikle dogal ve saglikli beslenme acisindan toplumun bal tüketiminde önemli bir görevi yerine getiriyor. Bizlerde Kaymakamlik olarak sizlerin isteklerini karsilamaya, destek vermeye ve yaninizda olmaya devam edecegiz. Hepinize kolayliklar, hayirli ve bereketli ürünler almanizi diliyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Hüseyin Dogan ise yaptigi konusmada, “Çetin geçen kis mevsiminin uzamasi dolayisiyla çiçeklerin de açmasi gecikti. Havalarin soguk olmasi arilari olumsuz yönde etkiliyor. Kisi geçiren arilar, simdi gelisim ve yavrulama döneminde. Arilarin bu dönemi sorunsuz atlatabilmesi için de besine ihtiyaci var. Bunun tek yolu ise sekerdir. Yapilan bu destekler siz üreticilere can suyu olacaktir" dedi.

Konusmalarin ardindan Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Baskani Hüseyin Dogan ve protokol mensuplari tarafindan aricilara seker dagitimi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile