Emniyetten Sahta Alkol Üretimine Karsi 7 Ilde 'Zincir' Operasyonu

Emniyetten Sahta Alkol Üretimine Karsi 7 Ilde 'Zincir' Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi (KOM), ürettikleri sahte alkolü kargo yoluyla piyasa süren suç gruplarina yönelik sabah saatlerinde es zamanli “Zincir” operasyonu baslatti. 7 il basta olmak üzere ülke genelinde 641 adreste gerçeklesen operasyonda, 178 süpheli hakkinda gözalti karari bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlügü, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi insan sagligini tehdit eden, devletin vergi kaybi yasamasina neden olan kaçak/ sahte içkiye yönelik operasyonlarina devam ediyor. KOM birimlerince 2022 yili ilk 8 ayinda gerçeklestirilen bin 113 operasyonda 778 bin 166 litre ile 275 bin 923 sise kaçak/sahte alkollü içki ele geçirilirken, 113 adet yasa disi alkollü içki imalathanesi desifre edildi. Bununla birlikte yapilan basarili operasyonlarla yaklasik 400 Milyon TL vergi kaybinin da önüne geçildi.

Kaçak alkol satisina karsi çalismalar devam ediyor

KOM birimlerince, yasa disi alkollü içki ve alkol üretim sürecinde suç gruplarinin; Temin etmis olduklari hammaddeleri damitma kazanlari ile damitarak elde ettikleri alkolleri aroma verici kimyasal maddeler ile karistirarak sahte alkollü içki ürettikleri, bazi suç gruplarinin ise üretmis olduklari etil alkolü yüzey temizleyici/dezenfektan adiyla ya da üzerinde hiçbir ibare bulunmayan ambalajlarla kargo yolu ile alicilara ulastirildigi, ayrica sahte alkollü içki üretiminin yani sira suç gruplarinin kaçak alkollü içkileri yurt disindan sokarak ülke içerisinde satisini gerçeklestirdiklerinin belirlenmesi üzerine harekete geçildi.

Üretim ve ulasim zinciri desifre edildi

Kaçak/sahte alkol ile alkollü içkinin üretiminden tüketiciye ulasimina kadar olusan zincirin desifre edilmesi amaciyla Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi birimlerince uzun süreli takip gerçeklestirildi.

Bu takip sonucu 7 ilde faaliyet gösteren 9 suç grubu desifre edilerek yasa disi üretim, tedarik ve dagitim zinciri ortaya çikartildi. Ölümlere sebebiyet veren kaçak/sahte alkollü içki alaninda faaliyet gösteren suç gruplarinin desifre edilmesi ve tedarik zincirinin çökertilmesi amaciyla Emniyet Genel Müdürlügü KOM Daire Baskanligi koordinesinde “Zincir” kod isimli operasyon baslatildi.

178 süpheli hakkinda gözalti karari

Operasyon çerçevesinde alkollü içkiyi; kaçak ülkeye sokan, sahte üreten ve bunlari kargo yolu ile gönderen suç gruplarinin desifre edilmesi amaciyla suç gruplarinin faaliyet gösterdigi 7 il basta olmak üzere ülke genelinde 641 adreste arama yapildi. 178 süpheli gözaltina alinmasi islemine ise devam ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile