Emre Öztürk cinayetinde çarpıcı detay: Ölmeden önce katilinin fotoğrafını çekmiş

Emre Öztürk cinayetinde çarpıcı detay: Ölmeden önce katilinin fotoğrafını çekmiş

Çatalca'da ayçiçek tarlasında cesedi bulunan müteahhit Emre Öztürk(29) cinayetinin şüpheliler olan eski ortağı Abdulhaluk B. ve onun kardeşi Abdulkadir B ile imam nikahlı eşi E.T. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 kardeş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öztürk'ün öldürülmeden dakikalar önce bir arkadaşına katilinin aracının fotoğrafını çekip gönderdiği ortaya çıktı. Öte yandan ceset üzerinde yapılan incelemelerde Öztürk'ün pahalı saatinin, cüzdanının ve cep telefonun da kayıp olduğu öğrenildi.

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi'nde 14 Ağustos Pazar günü saat 11:00 sıralarında ayçiçeği tarlasına giden bir kişi, daha önce gördüğü aracı aynı yerde park halinde görünce şüphelendi. Ardından aracın yanındaki ağaçlık alana doğru bakınca yerde hareketsiz yatan bir kişiyi gördü. Hemen polise haber verdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Yerde yatan kişinin hayatta olmadığı anlaşıldı.

Vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda bıçak darbesi bulunan erkeğe ait ceset yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis ekipleri, aracı olay yerinden alarak incelemek üzere emniyete götürdü. Polis ekipleri, bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen cesedin 29 yaşındaki müteahhit Emre Öztürk'e ait olduğunu belirledi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede de vücudunda 17 bıçak darbesi tespit edildi. Polis, bölgedeki kamera görüntülerini topladı.

ESKİ ORTAĞI VE KARDEŞİ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışmalarda şüpheli şahısların tespiti sürerken Öztürk'ün cenazesi adli tıp önünde alınırken ailesi iddiaya göre birileriyle kavga etti ve taraflar karakolluk oldu. Polis cinayeti işlediği değerlendirilen ve olaydan sonra cenazeye katılıp aileye başsağlığı dileklerinde buluna eski ortak Abdulhaluk B. ve kardeşi Abdulkadir B. ile onun imam nikahlı eşi E.T.'yi gözaltına aldı. İki kardeş tutuklanarak cezaevine gönderilirken E.T. adli kontrol ile serbest bırakıldı.

CÜZDAN, TELEFON VE PAHALI SAATİ ORTADA YOK

İddiaya göre eski ortak olay yerine Öztürk'ü arabam bozuldu diye çağırıp pusu kurmuştu. Ardından da öldürüp tarlanın kenarına atmıştı. Polis Öztürk'ün son görüştüğü kişi olarak ta eski ortağını belirledi, olay yerine geldiği araç kardeşini aracıydı ve ruhsat sahibi de onun eşiydi. Öztürk'ün öldürüldükten sonra cep telefonu cüzdan ve binlerce lira değerindeki pahalı saatinin de kayıp olduğu öğrenildi. Şüphelilerin onları alıp gasp süsü vermeye çalıştığı iddia edildi.

'KATİLİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞ'

Öte yandan Öztürk'ün öldürülmeden dakikalar önce bir arkadaşına katilinin aracının fotoğrafını çekip göndermiş. Ardından da mesaj yazıp; 'Baksana dağın başındayız. Biri bizi burada kesse kimsenin haberi olmayacak. Şantiye var ileride dönerken aracı bozulmuş' dediği ortaya çıktı.

ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Emre Öztürk'ün öldürülmeden dakikalar öncesine ait son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Öztürk ve arkadaşı bir marketten içecek alışverişi yapıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile