En Anlamli Asker Kinasi Bozüyük'te Yakildi

En Anlamli Asker Kinasi Bozüyük'te Yakildi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Engelliler Dayanisma Dernegi tarafindan düzenlenen asker kinasi programinda 4 engelli genç askerlik heyecani yasadi.

Programda ilk olarak Mevlid-i Serif okunarak ardindan hep birlikte dualar edilmesinin ardindan yemek yenildi. Ardindan konusan Engelliler Dayanisma Dernegi Baskani Nursel Topal misafirlerine ‘hos geldiniz’ diyerek etkinlik hakkinda bilgi verdi. Baskan Topal, konusmasinda “En Büyük Asker Bizim Asker” etkinligi ile engelli olup askerligini yapamamis vatandaslarimiz 1 günlük de olsa bu görevlerini yerine getiriyorlar. Vatan, bayrak, ezan millet askina, bu ulvi görevi 1 günde olsa, gönüllü olarak talepte bulunan arkadaslarimiza Genel Kurmayimizin kanun geregi uyguladigi bu uygulamayi bizde sürdürüyoruz. Su zamana kadar çok sayida vatandasimiza bu temsili askerligini yaptirdik, terhis belgesi aldirdik. Bu senede aynisini düzenliyoruz. Programimiza katilan hepinizden Allah razi olsun. Bizler toplumun bir gerçegiyiz. Ortak noktamiz insanlik. Bu bilinçle bizlere karsi duygusal olup, acima duygusu ile degil de insani olarak bakmanizi istiyorum. Bu aksam bu programin düzenlenmesinde destek veren basta Bozüyük Belediyesi olmak üzere tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk ve ilçe protokolünün de yer aldigi etkinlik boyunca duygulu anlar yasanirken, engelli ailelerinin göz yasini tutamadigi kina gecesinde asker adaylarina tekbirler ve dualar esliginde kina yakildi. Programin devaminda ise engelli gençler ve aileleri müzik esliginde doyasiya eglendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile