Endonezya'daki Sel Ve Toprak Kaymasinda Can Kaybi 58'E Yükseldi

Endonezya'daki Sel Ve Toprak Kaymasinda Can Kaybi 58'E Yükseldi

Endonezya’nin Bati Sumatra eyaletinde siddetli yagislarin yol açtigi sel ve toprak kaymasinda hayatini kaybedenlerin sayisi 58’e yükselirken, kayip 35 kisiyi arama çalismalari sürüyor.

Endonezya’nin Bati Sumatra eyaletinde siddetli yagislarin yol açtigi sel ve toprak kaymasinda bilanço artiyor. Ulusal Afet Önleme Ajansi (BNPB) tarafindan yapilan açiklamada, sel nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisinin 58’e, kaybolanlarin sayisinin ise 35’e yükseldigi bildirildi.

Kayiplari arama çalismalarinin sürdügü aktarilirken, 33 kisinin de yaralandigi kaydedildi. Selden bin 543 ailenin etkilendigi, üç bölge ve bir kasabada en az 249 ev, pirinç tarlalari dahil 225 hektarlik tarim arazisi, 19 köprü ve ana yollarin çogunun hasar gördügü ifade edildi.

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansi (BMKG), Bati Sumatra’da siddetli yagislarin "bulut tohumlama" yoluyla hafifletilmesinin planlandigini aktardi.

Öte yandan cumartesi aksam saatlerinde etkili olan siddetli yagislar Bati Sumatra eyaletinde sel, toprak kaymasinin yani sira Marapi Yanardagi çevresindeki volkanik kül ve kaya parçalarindan olusan soguk lav akisina yol açmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile