Enkazin Yüzde 72'Sinin Kaldirildigi Hatay'da, Vatandas Yillarca Yasadigi Sokaklari Taniyamaz Hale Geldi

Enkazin Yüzde 72'Sinin Kaldirildigi Hatay'da, Vatandas Yillarca Yasadigi Sokaklari Taniyamaz Hale Geldi

Asrin felaketinin ardindan enkazin yüzde 72’sinin kaldirilmasiyla bos araziye dönen Hatay’da vatandaslar, yillarca yasadiklari sokaklari taniyamaz hale geldi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük hasari alan Hatay’da ekipler, gece ve gündüz ayirmaksizin agir hasarli binalarin yikim ve enkaz kaldirma çalismalarini sürdürüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatli’nin göreve baslamasiyla hiz kazanan enkaz kaldirma çalismalarinda yüzde 72 seviyesine gelindi. Enkazlarin kaldirilmasiyla Antakya ilçe merkezinin islek caddeleri araziye döndü, bölge halki yillarca yasadiklari sokaklari taniyamaz hale geldi.

“Artik sokak kalmadi her yer dümdüz arazi oldu”

Emek Mahalle Muhtari Celal Sari, yillardir yasadigi mahallesinde sokaklari karistirir hale geldigini belirterek “Enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Çalisan arkadaslardan Rabbim razi olsun. Vali beyimiz göreve basladigi ilk günden itibaren bizlerle birlikte hareket etmekte. Moloz yiginlari ve enkazlar kalkmakta. Ben kendi mahallemin içerisine geçtigim zaman bile sokaklari karistirir oldum. Artik sokak kalmadi her yer dümdüz arazi oldu” ifadelerini kullandi.

“90 gün içerisinde suan ki hala getirebildik”

Insaat mühendisi Hasan Türkmen, 90 gün içerisinde 220 bin metre kare alanda yikim ve enkaz kaldirma çalismasi gerçeklestirdiklerini belirterek “Erdemli Çetin Hafriyat A.S. olarak bu bölgede binalarin yikim ve enkaz kaldirma islerini yapiyoruz. Su ana kadar 220 bin metrekare alanda yikim ve enkaz kaldirma isini tamamladik. Bölgemizde suan itibariyle yikilacak bina kalmadi. Çalismalarimiz özverili bir sekilde gerçeklesiyor. 90 gün içerisinde suan ki hala getirebildik. Bölgemizde ayakta binamiz kalmadi, ayakta gözüken binalar da mahkemelik. Gece vardiyasi seklinde 2 ve 3 vardiya çalistigimiz zamanlar oldu. Bir an önce Antakya’nin eski haline gelmesi için çaba harciyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile