Epstein Dosyalarinin Son Bölümü Yayinlandi Açiklamasi 'Ünlü Isimlere Santaj Iddiasi'

ABD’de çocuklara yönelik cinsel istismarla suçlanan ve cezaevinde intihar eden is adami Jeffrey Epstein’in baglantili oldugu dava dosyalarinin besinci ve son bölümündeki ifadesinde Epstein, ünlü isimlere santaj yaptigi iddialarini yüzlerce kez reddetti.

ABD’de fuhus, pedofili, çocuklara yönelik cinsel istismar gibi suçlardan tutuklu bulundugu cezaevinde intihar eden ABD’li is adami Jeffrey Epstein’in "fuhus adasiyla" ilgili dava dosyalarinin besinci ve son bölümü yayinlandi. Yaklasik bin 400 sayfalik belgelerde Epstein’in ifadeleri yer aliyor. Ünlü kisilere santaj yaptigi iddiasinin yer aldigi belgelere göre Epstein, kendisine yöneltilen sorulari yanitlamayi yüzlerce kez reddetti. Belgelerde yer alan 2016 yilindaki yeminli ifadesinde Epstein, Prens Andrew’a santaj yapmaya çalisip çalismadigina yönelik sorular karsisinda en az 500 kez susma hakkini kullandi.

"Bir baskanla cinsel iliskiye zorlandim"

Davaci Virginia Giuffre, 2016 yilindaki ifadesinde Ingiltere Prensi Andrew ile cinsel iliski karsiliginda kendisine 10 bin ile 15 bin ABD dolari arasinda ödeme yapildigini söyledi.

Prens Andrew, daha önce yaptigi bir açiklamada Giuffre ile hiç tanismadigini öne sürmüstü. Giuffre, ayrica bir medya kurulusunun kendisine iki makale ve Prens Andrew ile çektirdigi bir fotograf için 160 bin dolar ödendigini belirtti.

Ifadesinde hiçbir "baskan" ile cinsel iliskiye girmedigini de belirten Giuffre, ancak çok taninan bir baskanla iliskiye girmek için "zorlandigini" öne sürdü. Söz konusu baskanin ismini söylemeyi reddeden Giuffre, "Eger sunu söylemem gerekirse, onun hakkinda konusulacak iyi bir insan olmadigini biliyorum, onun adini açikça söylemeyecegim" dedi.

Giuffre’nin cinsel iliski için zorlandigini iddia ettigi diger isimler arasinda Harvard hukuk profesörü Alan Dershowitz, Victoria’s Secret’in sahibi Les Wexner, yatirim fonu sahibi Glenn Dubin ve ABD’nin eski Orta Dogu özel temsilcisi George Mitchell de yer aliyor. Söz konusu isimler daha önce haklarindaki iddialari reddetmisti.

Intihar etmisti

ABD’li milyarder is adami Jeffrey Epstein, 2002-2005 yillari arasinda resit olmayan onlarca kiz çocuguna yönelik cinsel istismar suçlamalari ile 6 Temmuz 2019’da New York’ta federal mahkemede hakim karsisina çikarildiktan sonra cezaevine gönderilmisti. Epstein, tutuklu bulundugu cezaevinde 10 Agustos 2019’da intihar etmisti.

Ingiliz medya patronu Robert Maxwell’in kizi Ghislaine Maxwell, Epstein’in suçlarindaki rolü nedeniyle 20 yil hapis cezasina çarptirilmisti.

Dava dosyalarinin açiklanmasi karari

Yargiç Loretta Preska Aralik ayinda, istismara ugrayan Virginia Giuffre’nin Maxwell’e karsi 2015 yilinda açtigi hakaret davasi kapsaminda belgelerin kamuya açiklanmasi gerektigine karar vermisti. Yayinlanan belgelerde Ingiltere Prensi Andrew, eski ABD Baskani Bill Clinton ile Donald Trump ve ünlü sarkici Michael Jackson gibi isimlerle ilgili ifadelerin yer almasi gündem olmustu. Kayitlarda Epstein’in elinde Clinton, Prens Andrew ve Ingiliz is adami Sir Richard Branson’a ait kasetlerin bulunduguna yönelik iddialar yer aldigi ortaya çikmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile