Erzurum'da Koruma Ve Bakim Altindaki Çocuklar Hz. Muhammed'i Anlatti

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü bünyesinde koruma ve bakim altinda bulunan çocuklar siir, ilahi ve drama gösterileriyle Hz. Muhammed'e olan sevgilerini paylasti.

Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce düzenlenen Mevlid-i Nebi programi, Kur'an-i Kerim tilavetiyle basladi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan çocuklar, misafirleri "hos geldiniz" siiriyle karsiladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, buradaki konusmasinda, Hz. Muhammed'in dünyaya tesrifinin 1450'nci yilinin insanliga huzur ve saglik getirmesini diledi. Ilbas, Hz. Peygamberin topluma rahmet, huzur ve adalet getirdigini vurguladi.

Il Müftü Yardimcisi Müseffa Akbulut ise Mevlid-i Nebi Haftasinin özellikle insanlarin hayatini gözden geçirmesi açisindan önemli oldugunu söyledi.

Özellikle dini gün ve gecelerin insanlar için önemine dikkati çeken Akbulut, "En büyük vefa borcumuz, bizi yaratan, yasatan, sayisiz nimetlerle donatan Rabbimize karsidir. Ona karsi kulluk vazifemiz var." dedi.

Diyanet Isleri Baskanliginca hazirlanan sinevizyon gösterisinin ardindan koruma altindaki çocuklar, drama gösterisi sundu. Çocuklar, Hazreti Peygamberi anlatan siirler ve ilahiler seslendirdi.

Duygusal anlarin yasandigi programa, Erzurum Vali Yardimcisi Ilyas Öztürk, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fevzi Polat ve diger ilgililer katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile