Erzurum Valisi Memis Açiklamasi 'Terörle Mücadele Kararlilikla Sürüyor'

Erzurum Valisi Memis Açiklamasi 'Terörle Mücadele Kararlilikla Sürüyor'

Erzurum Valisi Okay Memis, 1993 yilinda PKK Terör Örgütü tarafindan Çat Ilçesine bagli Yavi Mahallesi’nde sehit edilen 33 vatandasin ailesi ile iftar yemeginde bir araya geldi. Yemekte ailelere seslenen Vali Memis, terörle mücadelenin kararlilikla sürdügünü söyledi.

Beraberinde Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsekle ilçeye giden Memis, kaymakamlik binasi önünde Kaymakam Muhammet Serdar Erdogan ve Belediye Baskani Melik Yasar tarafindan karsilandi.

Göreve yeni baslayan Kaymakam Erdogan’a hayirli olsun dileklerinde bulunan Memis ve beraberindeki heyet ardindan Yavi Mahallesi’ne geçti. Yol üzerinde aracini sik sik durduran Memis, kendisini selamlayan vatandaslarla sohbet etti, çocuklara hediyeler verdi.

“Burada 33 sehidimizin hatirasi var”

Memis, yemek sonrasi yaptigi konusmada terörle mücadelenin kararlilikla sürdügünü söyledi.



Yavi Mahallesi’nde yasanan terör saldirisina da deginen Vali Memis, sunlari dile getirdi:

“Pandemi’den dolayi geçtigimiz yil bu tür programlara katilamadik. Elhamdülillah bu yil vatandaslarimizla birlikte iftarimizi açiyoruz. Bugün Çat’in Yavi Mahallesi’nde olmak istedik. Çünkü burada 33 sehidimizin hatirasi var. Bu mübarek ayda burada bulunmak, onlarin ruhlarina bir Fatiha okuyarak, haberdar etmek istedik. Su anda da kahraman ordumuz Pençe Kilit Harekâti için Irak’in kuzeyinde Yüce Allah onlarin ayagina tas degdirmesin, onlari korusun. Degerli kardeslerim! Biz, memleketin her tarafini seviyoruz. Sizlere hizmet etmek için variz. Sizlerin hizmetinde, bütün vatandaslarimizin emrindeyiz. Hiç ayrim yapmaksizin herkese esit mesafede olmaya büyük gayret sarf ediyoruz. Kamu hizmetlerini bütün vatandaslarimiza seferber etmeye büyük gayret gösteriyoruz.”

Program, Kur’an-i Kerim Tilaveti ve sehitler için yapilan dua ile son buldu. Memis, iftar sonrasi Yavi Jandarma Karakol Komutanligi’ni da ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile