Eskisehir'de 'Insanlik Ölmemis' Dedirttiren Olay

Eskisehir'de 'Insanlik Ölmemis' Dedirttiren Olay

Eskisehir’de araci ile seyir halindeyken sara krizi geçirip yoldan çikan sürücüyü fark edip yardimci olan özel güvenlik görevlisi Salim Kiliç, daha sonra ise polis ekipleri gelinceye kadar kapilari açik otomobile ve içindeki esyalara zarar gelmesin diye kaza yerinde nöbet tuttu.

Kaza sabah saatlerinde, Eskisehir Çevreyolunda meydana geldi. Görgü sahitlerinin iddiasina göre, Istanbul’dan yola çikan ve Ankara istikametinde ilerleyen 34 FCG 771 plakali otomobilin sürücüsü seyir esnasinda, sara hastaligindan dolayi kriz geçirmeye basladi.

Iddiaya göre bir süre yolun sag seridinde ilerleyen sürücü, krizden dolayi direksiyon hâkimiyetini kaybederek yoldan çikti. Banketi asarak yol kenarinda bulunan parkta ilerlemeye devam eden sürücüyü fark eden ve motosikleti ile ise giden özel güvenlik görevlisi Salim Kiliç, sürücüye yardim etmek için motosikletinden inerek, çimler içinde ilerleyen araca kostu. Aracin durmasi sonucu kriz geçiren sürücünün bincinin yerinde olmadigini fark eden Kiliç, aracin kapisini açarak duruma müdahale etti. Sürücünün emniyet kemerini sökerek arabadan asagiya indiren Kiliç, sürücüyü yana yatirarak kusmasini sagladi. Yere yatiran ve sürücünün basinin altina yastik koyan Salim Kiliç, polis ve saglik ekiplerine durumu ihbar etti. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerini kriz geçiren sürücüyü hastaneye kaldirirken Salim Kiliç ve diger görgü sahitleri kapisi açik kalan aracin basinda adeta nöbet tutmaya basladi.

Salim Kiliç, saglik durumu iyi olan sürücünün araci ve içindeki esyalar çalinmamasi için otomobilin basindan dakikalarca ayrilmadi.

“Araca bir sey olmasin diye de aracin basinda bekliyoruz”

Olay anini anlatan güvenlik görevlisi Salim Kiliç, "Ilerlerken kaldirima bir aracin çiktigini gördüm. Yol kenarindaki alanda ziplaya ziplaya araç ilerliyordu. Ben de sürücüye ‘dur’ dedim durmadi. ‘Iyi misin?’ anlaminda el kol hareketi yaptim. Araç yavaslayinca aracin yanina gittim. Sürücüye soru sordum bana cevap vermedi, bilinci yerinde degildi. Kendi de kaskati kesilmisti. Emniyet kemerini söktüm, koltukaltlarindan kavrayarak disari çikardim. Yere yatirdim sonra, nabzina baktim, bilincinin yerinde olmadigini fark ettim ve kriz geçiriyordu. Kusmaya basladi, yana yatirdim. Arabadan yatik alip kafasinin alina koydum. Ambulansi aradik arkadasimla. Araca bir sey olmasin diye de aracin basinda bekliyoruz. Adama iyilik yaptik, bari polis gelen kadar arabasinin basinda da bekleyelim. Tabii poliste mesgul, ilerde de kaza oldu” dedi.

Güvenlik görevlisi olay yerine gelen polis ekiplerine de bilgi verirken ‘insanlik ölmemis’ dedirtti. Öte yandan ise sara hastasina müdahile etmek için yol kenarina duran ambulansi son anda fark eden 26 AIR 722 plakali araca, 26 UV 572 otomobil arkadan çarpti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile