Konuyla alakalı Büyükşehir Belediyesi önünde açıklamalarda bulunan Türk-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Necat Kılıç, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı en güzel şekilde kutlamaya çalışacaklarını söyledi.
İstanbul’daki Taksim Meydanı’nın kutlamalara kapalı olacağından Eskişehir’de bulunan Taksim Meydanı’nın tüm Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Kılıç, “1 Mayıs’a katılacak arkadaşlarımızdan 150-200 kişilik bir grupla, saat 11:00-12:00 arası Taksim Meydanı’na gideceğiz. Oraya bir çelenk koyarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacağız. Daha sonra da Aytaç Caddesi’ne gelerek buradaki yürüyüşe katılacağız. 1 Mayıs’ı en güzel şekilde kutlamaya çalışacağız. Ayrıca İstanbul’daki Taksim Meydanı kapalı olacağından Eskişehir’deki Taksim Meydanı tüm Türkiye’ye örnek olacak. Bu sene Eskişehir’de günün anlam ve önemini belirten emsal bir kutlama olacaktır. Kutlamalara herkesi davet ediyoruz” dedi.
Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazılı ise, kutlamaların Aytaç Caddesi’nde başlayacağını, ardından Sıhıye Meydanı’nda devam edeceğini anlatarak, “Her yıl olduğu gibi yıl da 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Türk-İş ve bağlı sendikalar olarak 1 Mayıs’ta Sıhıye Meydanı’nda işsizliğe, yoksulluğa, taşeronluğa, iş cinayetlerine karşı haykırmak için alanlarda olacağız. Eskişehir Aytaç Caddesi’nde başlayacak yürüyüşümüz Sıhıye Meydanı’nda sonlanacaktır. Bütün Eskişehir siyasi partilerini, sivil toplum örgütlerini, emekçileri, işçi arkadaşlarımızı ve halkımızı 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamak için kutlamalara davet ediyoruz. Ayrıca yürüyüşümüz saat 12:00’da başlayacaktır” diye konuştu.
Eskişehir’deki 1 Mayıs Kutlamaları Türkiye’ye Örnek Olacak
Eskişehir’de Türk-İş Sendikası ve bağlı sendikalar, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde geçtiğimiz senelerde bir film için Taksim Meydanı’na dönüştürülen alanda ve Sıhıye Meydanı’nda kutlayacak.



















