Esogü’nün Sanayi Konferansları Sürüyor

Esogü’nün Sanayi Konferansları Sürüyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO)’nun düzenlediği Sanayi Konferansları’nın dördüncüsü, aynı zamanda bir ESOGÜ mezunu olan Eskişehirli sanayici Ruşen Dündar’ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.

Ruşen Dündar konuşmasında iş hayatındaki tecrübelerini ve 120 metrekarelik bir atölyeden 45 bin metrekarelik fabrikaya geçişinin hikayesini EMYO öğrencileriyle paylaştı. 2005 Yılında Paris’teki Midest Yan Sanayi Fuarı’na katılmasının iş hayatında dönüm noktası olduğunu ve bu fuardan sonra Avrupalı firmalar için çalışmaya başlayıp, ihracata yöneldiğini belirten Ruşen Dündar, firmasının üretiminin yüzde 80’ini Fransa’ya sattığını söyledi.

Türkiye’nin ve Eskişehir sanayiinin nitelikli teknik ara elemana çok ihtiyacı olduğunun altını çizen Ruşen Dündar, bu bağlamda ESOGÜ EMYO’nun Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulmasının çok doğru olduğunu ifade etti.

EMYO’da yetişecek nitelikli öğrencilerin okulun hemen yanı başındaki fabrikalarda pratik yapabileceklerini, staj ve istihdam açısından da geniş imkanlara sahip olduklarını belirten Ruşen Dündar, kendi fabrikasının kapılarının da EMYO öğrencilerine açık olduğunu kaydetti.

Başarılı olmak için diplomanın yanı sıra geniş bir vizyon ve büyük hedeflere sahip olunması gerektiğini söyleyen Ruşen Dündar ayrıca, kişinin sevdiği işi yapmasının, her konuda ısrarcı olmanın ve alternatif çözümler üretebilmenin önemine de dikkat çekti. Ülkede, mühendisten çok, nitelikli teknik ara elemana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ruşen Dündar, ESOGÜ EMYO’nun bu bakımdan tüm Türkiye’ye çok başarılı bir örnek olduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile