Essiz Dogal Güzellik Ziyaretçilerini Agirliyor

Essiz Dogal Güzellik Ziyaretçilerini Agirliyor

Dogal güzelligi ile dikkat çeken Zinav Gölü, ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Tokat’in Resadiye ilçesinde 401 hektar alanda yer alan Zinav Gölü Tabiat Parki projesinin tamamlanmasinin ardindan göl turizme kazandirildi. Tokat’in Resadiye ilçesine 16 kilometre uzaklikta bulunan Zinav Gölü ilkbaharin gelisiyle essiz doga manzaralari ile kartpostallik görüntüler olusuyor. Kanyondan gelen küçük sularla beslenen Zinav Gölü, yaklasik 25 metreye kadar sahip oldugu derinligiyle dikkat çekiyor. Etrafi korunmaya alinmis orman alani ile kapli olan Zinav Gölü’ne ziyaretçiler gelmeye basladi.

Turhal ilçesinden Zinav gölünü ziyarete gelen Murat Açil, "Bugün buraya Unesco kapsamina girmis dünyanin en büyük harikalarindan biri olan Tokatimiz’in Zinav Gölüne geldik. Gezimiz çok verimli geçti. Kardeslerimiz için de farkli bir ortam oldu. Burasi tam bir Selçuklu mimarisi ve Tokatla özdeslemis bir yer" diye konustu.

Turhal ilçesinden Zinav Gölünü ziyarete gelen Abdülkadir Çakar" Bugün bu doga harikasi Zinav Gölünü ziyaret ettigimiz için çok mutlu olduk. Burasi doga ile iç içe" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile