Evleri Sular Altında Kalan Aileler Çaresiz

Kayseri'de öğle saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli yağış sonrası 100'den fazla ev ve iş yerini su bastı

Kayseri'de öğle saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli yağış sonrası 100'den fazla ev ve iş yerini su bastı. Evleri sular altında kalan aileler çaresizce ekiplerin yaptığı çalışmaları izlerken, eşyaları kullanılamaz hale gelen bazı aileler de geceyi akrabalarının yanında geçirmek zorunda kaldı.
Kayseri'de bir anda başlayan dolu yağışı vatandaşları hazırlıksız yakalarken, etkisini gösteren kuvvetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağışla birlikte 100'den fazla ev ve iş yeri ile garajları su basarken, yollarda su göletleri oluştu. İtfaiye, belediye, KASKİ ve diğer ekipler çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürerek su basan evleri vidanjörle tahliye etmeye çalıştı.
Evleri bir metreyi geçkin suyla dolan Doğan ailesi, üzüntüyle itfaiyenin su tahliyesini izledi. 2 çocuk babası Adil Doğan, bir anda bastıran yağışla birlikte hızla evi su bastığını ve hemen ailesini kurtararak kendilerini sokağa attıklarını söyledi. Asgari ücretle geçinen Doğan ailesi, bir yandan ekiplerin çalışmasını izlerken diğer yandan da geceyi nasıl geçireceklerini kara kara düşünmeye başladı. Yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Adil Doğan, "Bütün eşyalarımız sular altında kaldı, artık ne
yaparız bilmiyorum. Sözün bittiği an, bu andır" dedi.

15 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI, ŞİMDİ EŞYALARI KULLANILAMAZ HALDE
Taksitlerle aldığı yeni eşyaları sular altında kalan ve çaresizce evdeki eşyaları kurtarmaya çalışan Ayhan Solmaz, evleneceği günü beklerken yaşanan bu üzücü olayla adeta şok oldu. Gözleri dolarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Solmaz, "Fabrikada işçi olarak çalışıyorum. 15 gün sonra düğünüm olacaktı. Taksitle aldığım eşyalar sular altında, şimdi ben ne yapacağım?" diye konuştu.
100'ü geçkin ev ve iş yerine müdahale eden ekipler, çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürürken, sular altında kalan evlerinde kalamayan bazı aileler ise geceyi akrabalarının yanında geçirmeyi tercih etti.
(MÇ-EA-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile